fbpx
728 x 90

Borowkowe Factory 2020 – підсумки сезону лохини

Borowkowe Factory 2020 – підсумки сезону лохини

Оператори ринку лохини зібралися на інноваційній плантації лохини проєкту «Borowkowe Factory» 2020

Сьогодні, 4 вересня 2020 р., у ґміні Карчмиська (Karczmiska), що у Люблінському воєводстві Польщі відбувається захід для виробничників, що носить назву «Фабрика Лохини 2020». Майже 200 ягідівників, з різних куточків Польщі та іноземні гості, зібралися на експериментальній фермі відомого польського садівника і власника компанії Horti Team доктора Павела Кравця (dr Paweł Krawiec), щоб підвести підсумки непростого сезону лохини в рамках проєкту «Borowkowe Factory» 2020.

Експериментальна ягідна ферма доктора Павла Кравця (dr Paweł Krawiec), знана у Польщі та закордоном, перш за все, завдяки науковому підходу власника до господарювання та високій культурі ведення ягідного бізнесу.

Знаний виробничник й досвідчений вчений щиро ділиться практичним досвідом та результатами своїх наукових досліджень з іншими садівниками, кращі з яких впроваджує у своєму господарстві. Для прикладу, останніми роками фермер працює над впровадженням у виробництво таких інноваційних технологічних рішень, як вирощування малини у тунелях.

Поворотним моментом для розвитку ферми став запуск проекту «Malinowe Factory», що реалізується з 2015 року. Завдяки цьому ферма стала постійним пунктом численних навчальних візитів виробників ягід з усієї Польщі, Європи, Азії та обох Америк.

До речі, шостий випуск проекту «Фабрика Малини» відбудеться на базі експериментальної ферми 5.09.2020, тобто завтра. Про основні моменти заходу наші читачі теж матимуть можливість дізнатися завдяки репортажу безпосередньо з місця події.

Читати також: Malinowe Factory 2020 – акцент на субстратах

Тут, на фермі у Карчмиська (Karczmiska), отримують путівку в життя інноваційні елементи технологій вирощування ягідних культур, які їх розробники лише виводять на ринок. Постачальники обладнання й матеріалів для садівництва з радістю співпрацюють з фермером, адже довіряють йому на випробування свої нові сорти, ЗЗР, добрива, субстрати тощо.

Для ферми пана Павла 2020-ий рік ознаменувався запуском нового проєкту «Borowkowe Factory 2020», який може вважатися одним з найбільших експериментальних лохинових проектів в Європі. Організаторами проєкту є Hortus Media та Horti Team. Мета проекту — дати оцінку найновішим сортам чорниці високорослої за різноманітних технологій вирощування та підібрати найоптимальніші варіанти для польських фермерів, враховуючи глобальні зміни клімату.

На створеній у 2020 р. експериментальній плантації лохини, висаджено 14 сортів лохини: Duke, Bluecrop, Chandler, Draper, Top Shelf, Blue Ribbon, Valor, Calypso, Clockwork, Cargo, Liberty, Last Call, Aurora, Megas Blue. Високоякісні саджанці для проекту було отримано від трьох різних постачальників: Fall Creek Farm & Nursery, In-Vitro Kusibab та Schrijnwerkers Plants. Неподалік дослідної ділянки закладено промислове насадження лохини площею 1 га саджанцями від Szkolki Krzewow Jagodowych Koter.

Цікавою особливістю є те, що саджанці окремих сортів, зокрема Duke, було надано усіма згаданими розсадниками. Тож, це дозволить у межах проекту не лише порівняти сорти між собою, а й оцінити генетичну стійкість сорту Duke, саджанці якого було вирощено у чотирьох різних розсадниках.

Учасників зустрічі привітали організатори події — Павел Кравець та Маріуш Подимняк (dr Pawel Krawiec, Mariusz Podymniak). Після цього усіх учасників конференції було розподілено на дві групи, які мали можливість здійснити екскурсію насадженнями і на власні очі побачити відмінності у рості й розвитку різних сортів лохини на різних субстратах за різних систем живлення.

Власник господарства та партнери проекту детально зупинилися на нових прикладних рішеннях для комерційних насаджень лохини.

Захід закінчувався спілкуванням у невимушеній обстановці, під час якого учасники мали можливість простіше досягнути вигідних домовленостей із партнерами проекту: Timac Agro Polska, Agrimpex, Carbohort, MILEX, Azelis, Agrosimex, Bayer, Syngenta, Haygrove, Koppert та багатьох інших.

Контакти:
Dr Pawel Krawiec (Horti Team)
ul. Józefowska 35
24-300 Opole Lubelskie
NIP 717-11-93-593
REGON 432682261
http://www.hortiteam.pl/index.html
e-mail: pkrawiec@hortiteam.pl

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів