fbpx
728 x 90

Підсумки United Fresh 2020 LIVE!: новий досвід, який знадобиться у майбутньому

Підсумки United Fresh 2020 LIVE!: новий досвід, який знадобиться у майбутньому

Більше 50 українських компаній в галузі плодоовочевої продукції, ягід, горіхів та 7 національних організацій з підтримки бізнесу взяли участь у міжнародній віртуальній виставці United Fresh 2020 LIVE на національному стенді «Taste with Ukraine».

Завдяки підтримці двох проєктів ІТС («Сприяння виходу МСП плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» та «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – ініціатива EU4Business») український стенд такого масштабу був уперше представлений на ринку США та Північної Америки.

24 червня експерти ІТС та учасники United Fresh 2020 lIve! провели Zoom-конференцію, аби розглянути особливості участі в онлайн-виставці, обговорити плюси, труднощі та актуальні питання, які виникли протягом попереднього виставкового тижня.

Відкриваючи зустріч, Радник ІТС з питань розвитку торгівлі в регіонах країн Східної Європи та Центральної Азії Армен Заргарян зазначив, що участь у подібних заходах необхідна для здобуття досвіду та адаптації до ведення бізнесу в нових умовах.

«Перший крок був складний, але корисний. Тенденція така, що подібні інструменти знадобляться нам у майбутньому. Тому незалежно від практичних результатів виставки, це важливий етап у нашій роботі», – вважає Армен Заргарян.

Національний консультант ІТС Володимир Раков протягом виставкового тижня консультував учасників національного онлайн-стенду, комунікував з гостями стенду, допомагав налагодити ділові контакти в новому форматі. За словами Володимира, він намагався застосувати усі інструменти і можливості, які пропонували організатори United Fresh 2020 lIve!, та спробувати себе в ролі компанії, яка має реальну мету знайти вигідне співробітництво після виставки.

«Актуальність онлайн-виставки в тому, що вона потребує порівняно низьких витрат для організації, але дає широкий географічний охват, прибуток від реклами і працює цілодобово – для різних часових поясів. З недоліків можна відзначити відволікання від виставки поточною роботою, незрозумілість або непередбачуваність результату, необхідність вивчити нові інструменти, відсутність ефекту реального спілкування… Скажу так: на віртуальній виставці виграє найактивніший. Той, хто активно використовує платформу, «ходить» на інші стенди і комунікує з учасниками», – зазначив Володимир Раков.

«Ринок Америки для нас новий. Це інша специфіка, інший підхід. Але багато наших підприємств виробляють продукцію, яка користується попитом на цьому ринку: соки, джеми, пастила, топінги та інше. І є логістичні можливості для поставок, – коментує виконавчий директор асоціації «Ягідництво України» Олена Каіжен. – В ході виставки ми зібрали контакти близько 77 компаній: виробники, покупці, торгові мережі. Одні були активні одразу, з іншими ще треба попрацювати після виставки, написати листи. Для нас позитив є, досвід отриманий. Також вважаю, що Україна представила себе добре, ми мали широкий спектр продукції та інтерес з боку інших учасників».

Як себе поводити на віртуальному стенді? Які секрети віртуальної комунікації під час виставки? Наскільки цікава американським покупцям українська продукція? Що робити після онлайн-виставки? Ці та інші питання обговорювали під час Zoom-конференції. Пропонуємо переглянути запис конференції за посиланням: https://cutt.ly/6iiunCn

Презентація щодо особливостей роботи на United Fresh 2020 та використання різних онлайн-інструментів для бізнесу доступна на нашому сайті: https://cutt.ly/oiion7H

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів