fbpx
728 x 90

Новий рівномірно забарвлений клон Фуджі

Новий рівномірно забарвлений клон Фуджі

Новий сорт яблуні «San-CIV» (FucIV51) має рівномірне забарвлення поверхні плоду та стійкість до сонячних опіків

Італійська група Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) отримала право власності на сорт рослин (PVR) у Європейському Союзі. Як повідомляється, новий клон Фуджі — FucIV51, встановить нові стандарти, особливо з точки зору рівномірності яскравочервоного покривного забарвлення.

Власники патенту планують комерціалізувати клон під брендом San-CIV. Новий сорт було відібрано власними селекціонерами, які шукали вдосконалений Фуджі.

Плід нового сорту відрізняється від інших клонів Фуджі, які зараз є на ринку, завдяки яскраво-червоному забарвленню майже по всій його поверхні, навіть під покровом гілок та листя.

Крім того, San-CIV дуже стійкий до сонячних опіків, має значно кращий зовнішній вигляд та забезпечує швидке повернення інвестицій фермерам.

«Отримання патенту на сорт рослин, — коментує технічний керівник CIV Марціо Заккаріні (Marzio Zaccarini), — підтверджеє цінність інноваційних досліджень нашого консорціуму в секторі вирощування яблуні. Клон вже запропонований як новий орієнтир для категорії Фуджі з рівномірним забарвленням».

Для отримання прав інтелектуальної власності, новий сорт рослин повинен відповідати певним вимогам, що стосуються його відмітності, однорідності та стабільності.

Майнові права власності на цей сорт діятимуть протягом 30 років у 28 країнах-членах Європейського Союзу.

Джерело: www.fruitnet.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів