fbpx
728 x 90

Кавун з найменшою кількістю мікронасінин

Кавун з найменшою кількістю мікронасінин

В Іспанії представили новий сорт кавуна — «Меніна», який має найменшу кількість мікронасінин

Кавуни з мікронасінинами стали популярними серед споживачів, які шукають легкі та зручні у вживанні фрукти й овочі. Навіть незважаючи на те, що мікронасіння є відносно непомітним — на відміну від насіння традиційних сортів кавуна — їх, як правило, досить багато у плодах. Щоб вирішити це питання, компанія «Інтерсеміллас» (Intersemillas) створила і нещодавно представила кавун «Меніна» (Menina), який має невеликий розмір і найменший вміст мікронасінин.

На виставці Fruit Attraction, що нещодавно відбулася у Мадриді було представлено новий сорт кавуна з мінімальною кількістю мікронасінин — «Меніна», який був зіркою на стенді компанії «Інтерсеміллас».

«Ми розробили цей сорт, підтримуючи постійні контакти з багатьма фермерами, з якими ми поділилися ще на ранніх етапах розробки своїми відгуками, щоб слідкувати за еволюцією. Ті, хто вже культивує Меніну дуже задоволені результатами, і ми вже виявили чимало зацікавлених іспанських виробників щодо наступної кампанії», — заявив Клаудіо Відаль (Claudio Vidal), директор з досліджень і розробок Інтерсеміллас.

Це диплоїдний сорт кавуна смугастого типу, з тонкими і темними смужками на світло-зеленому фоні. Він повністю круглий, на відміну від багатьох смугастих сортів, і має невеликий розмір та масу 2–2,5 кг. Рослина енергійна, дуже стійка проти оїдіуму і має дуже добрий ступінь запилення. Пік дозрівання настає майже одночасно з триплоїдними сортами, що полегшує планування збору врожаю.

«Ми хотіли вирішити питання наявності значної кількості насіння у мікронасінних кавунах, оскільки це може дратувати під час вживання в їжу. Нам вдалося отримати сорт кавуна з найменшою кількістю мікронасінин у плоді, — заявив Клаудіо Відаль. — Споживачі тепер можуть насолоджуватися смачним кавуном, майже не відчуваючи мікронасінин», — додав він.

Для більшої інформації:
Maria Gomez
Intersemillas
T: +34 96 164 01 01 Ext: 30
M: +34 630 058 146

mariagomez@intersemillas.es
www.intersemillas.es

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів