fbpx
728 x 90

Ринок заморожених фруктів, соків та овочів США

Ринок заморожених фруктів, соків та овочів США

Маркетингова компанія IndexBox опублікувала звіт про ринок заморожених фруктів, соків, овочів США

Наводимо стислий виклад ключових висновків звіту «Ринок заморожених фруктів, соків і овочів США. Аналіз і прогноз до 2025 року» (U.S. Frozen Fruit, Juice, And Vegetable Market. Analysis And Forecast to 2025), щойно опублікованого маркетинговою компанією IndexBox, Inc.

У грошовому вимірі ринок заморожених фруктів, соків і овочів у США оцінюють в 11,5 млрд дол. США у 2018 році, що майже дорівнює показникам попереднього року. Ця цифра відображає загальні доходи виробників та імпортерів (за винятком витрат на логістику, роздрібних маркетингових витрат та маржі роздрібних продавців, які будуть внесені в кінцеву ціну споживачів). Загалом споживання заморожених фруктів, соків і овочів продовжує свідчити про відносно рівну тенденцію. Темпи зростання були найшвидшими у 2015 році, приріст на 2,2% у річному обчисленні. У 2015 році ринок заморожених фруктів, соків та овочів досяг свого пікового рівня 12,2 млрд дол. З 2016 по 2018 рік зростання ринку заморожених фруктів, соків та овочів не вдалося відновити.

Виробництво в США за видами продукції

У вартісному вираженні заморожені овочі ($ 8.1млрд) були лідируючою категорією. Другу позицію в рейтингу посідали заморожені фрукти, соки, напої та коктейлі ($ 3,1 млрд).

Середньорічні темпи приросту обсягів виробництва заморожених овочів з 2013 по 2018 рік становили 2,8%. Що стосується інших продуктів, то середньорічні темпи зростання було зафіксовано на такому рівні: заморожені фрукти, соки, напої та коктейлі (+2,9% на рік), а виробництво інших заморожених фруктів, соків та овочів +2,6% на рік.

Експорт заморожених фруктів, соків і овочів

Експорт із США

У 2018 році експорт заморожених фруктів, соків та овочів з США становив 939 тис. тонн, що на 4,6% менше, ніж у попередньому році. Загалом експорт заморожених фруктів, соків та овочів продовжує свідчити про відносно рівну тенденцію.

У грошовому еквіваленті експорт заморожених фруктів, соків та овочів у 2018 р. становив $1,1 млрд (за оцінками IndexBox).

Експорт за країнами

Японія (300 тис. тонн) була основним місцем призначення експорту заморожених фруктів, соків та овочів з США, що становить 32% від загального обсягу експорту. Більш того, експорт заморожених фруктів, соків і овочів в Японію втричі перевищив обсяг, що відвантажують до другого основного пункту призначення — Південної Кореї (94 тис. тонн). Третю позицію у цьому рейтингу посідає Китай (93 тис. тонн) з часткою 9,9%.

З 2013 по 2018 р. середньорічні темпи приросту обсягів для Японії були відносно скромними. Експорт до інших основних напрямків зафіксував такі середньорічні темпи зростання експорту: Південна Корея (−1,7% на рік) та Китай (−2,7% на рік).

У вартісному вираженні Японія (328 млн дол. США) залишається ключовим зовнішнім ринком експорту заморожених фруктів, соків і овочів з США, що становить 30% загального експорту заморожених фруктів, соків і овочів. Другу позицію в рейтингу посідає Південна Корея ($ 114 млн) з часткою 10% загального експорту. За нею слідував Китай з часткою 9,2%.

Експортні ціни за країнами

У 2018 році середня експортна ціна на заморожені фрукти, соки та овочі становила $1,2 за кг, зрівнявшись з попереднім роком. Загалом експортна ціна на заморожені фрукти, соки та овочі продовжує свідчити про відносно рівну тенденцію.

Існували значні відмінності в середніх експортних цінах для основних зовнішніх ринків. У 2018 році країною з найвищою експортною ціною був Китай, Гонконг ($ 1,8 за кг), тоді як середня ціна експорту на Філіппіни ($ 1 за кг) була серед найнижчих.

З 2013 по 2018 р. найбільш помітні темпи зростання експортних цін зафіксовано для поставок до Китаю, Гонконгу (+ 8,2% на рік), тоді як експортні ціни для інших основних напрямків зростали повільнішими темпами.

Імпорт заморожених фруктів, соків і овочів

Імпорт в США

Імпорт заморожених фруктів, соків та овочів у США становив 1 млн тонн у 2018 році, збільшившись на 20%  порівняно з попереднім роком. Загальний обсяг імпорту зростав з середньорічним показником +9,7% з 2013 по 2018 роки; однак, тенденція вказувала на деякі помітні коливання, які фіксували в певні роки. Темпи зростання були найшвидшими у 2018 році, імпорт зріс на 20% порівняно з попереднім роком. Отже, імпорт заморожених фруктів, соків та овочів досяг свого піку, і, ймовірно, продовжить своє зростання в найближчій перспективі.

У грошовому еквіваленті імпорт заморожених фруктів, соків та овочів у 2018 році становив 1,4 млрд дол. ( за оцінками IndexBox).

Імпорт в розрізі країн

Китай (142 тис. тонн), Бразилія (104 тис. тонн) і Мексика (97 тис. тонн) були основними постачальниками імпорту заморожених фруктів, соків і овочів до США, разом становлячи 34% загального імпорту.

З 2013 по 2018 рр. найпомітніші темпи зростання імпорту серед основних постачальників були досягнуті Мексикою (+65,0% на рік), тоді як інші лідери показували скромніші темпи зростання.

У вартісному вираженні найбільшими постачальниками заморожених фруктів, соків і овочів в США були Мексика ($179 млн), Бразилія ($173 млн) і Китай ($124 млн), разом становлячи 33% загального імпорту.

Ціни імпорту за країнами

У 2018 році середня ціна імпорту заморожених фруктів, соків та овочів становила 1,4 долара за кг, що на 3,6% більше, ніж у попередньому році. Загалом імпортна ціна на заморожені фрукти, соки та овочі продовжує показувати незначне падіння.

Ціни на імпорт помітно залежали від країни походження; країною з найвищою імпортною ціною була Чилі ($ 2,8 за кг), тоді як ціна для Польщі ($ 674 за тонну) була серед найнижчих.

З 2013 по 2018 рр. найбільш помітного темпу зростання цін на імпорт досяг Еквадор (+3,0% на рік), тоді як імпортні ціни для інших великих постачальників зростали повільнішими темпами.

 

Джерело: www.indexbox.io
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів