fbpx
728 x 90

«Фальстарт» ягідного сезону в Уельві

«Фальстарт» ягідного сезону в Уельві

Реальний стан справ у найягіднішій провінції Іспанії очима фахівців Фрешплази

Низькі температури повітря продовжують перешкоджати дозріванню суниці та інших ягід в Уельві (Huelva), викликаючи суттєве падіння пропозиції. Нині, на полях і пакувальних станціях цієї прекрасної іспанської провінції, спостерігається обмежена активність

Незважаючи на незначне (майже 200 га) збільшення площі під суницею в сезоні 2018/2019, обсяг нині обмежений через затримку врожаю, викликану, частково, ускладненнями під час висаджування саджанців суниці, що призвело до загибелі рослин. У багатьох випадках цю процедуру довелося повторити. Крім того, незважаючи на сонячні дні, довгі холодні ночі негативно впливають на ріст і розвиток плодів. Загалом, на ринках спостерігається обмежена кількість ягід суниці, а ціни дуже високі. Незначна конкуренція зі сторони Марокко і Єгипту свідчить про те, що наразі вони також не мають великого виробництва.

Серед інших, найпоширенішими нині сортами є американська Фортуна (‘Fortuna’) та іспанська Росьєра (‘Rociera’) з програми ФНМ (Fresas Nuevos Materiales, FNM). Також цей сезон є першим комерційним для нових ексклюзивних сортів, таких як Кандела (‘Candela’) та Ріньюел (‘Renewal’).

У секторі лохини спостерігається зупинка розширення площі, порівняно з попередніми роками, головним чином через зниження прибутковості культури. Головною причиною цього є значне одномоментне збільшення виробництва, хоча попит на ягоди лохини продовжує зростати. Наявні на ринку обсяги є нижчими аніж в аналогічний період минулого сезону. Наразі триває активний збір ягід Сноухейзера (Snowchaser) та продовжується імпорт лохини з Чилі, але ці ягоди поступово зникатимуть з ринку, коли виробництво в Іспанії зросте (середина лютого). Виробники лохини відчайдушно просять відкрити нові ринки, такі як Китай.

Одним з найважливіших викликів, від якого залежить виживання та майбутнє зростання ягідництва, є нестача спеціалізованих працівників, особливо збирачів. Обмеження на використання води для зрошення також є обмежувальним фактором.

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів