fbpx
728 x 90

Інноваційне рішення для накриття саду

Інноваційне рішення для накриття саду

Запуск новинки обіцяє зменшити виробничі витрати

Нове рішення, яке дає змогу виробникам відкривати та закривати накриття саду за декілька хвилин, є перспективою підвищення ефективності та, як наслідок, зниження виробничих витрат та повноцінного використання садів

Дивіться рішення Wayki в дії тут:

Розробники продукту Вайкі (Wayki) заявляють, що виробники черешні вже використовують його, щоб швидше розгортати та згортати захисні накриття у відповідь на зміну погоди. Один працівник може розгорнути або згорнути накриття з одного гектара саду всього лише за 20 хвилин. З більшістю існуючих автоматичних або напівавтоматичних систем цей процес триває набагато довше і вимагає значно більшої кількості працівників. Деякі інші системи дуже дорогі.

Використання Вайкі дозволяє рослинам перебувати під впливом природних умов якомога довше, але водночас захистити їх від небезпек, таких, як дощ чи град, максимально швидко. Продукт управляється звичайним ручним дрилем, який повертає механізм намотування для відкривання і закривання сітки.

Систему встановлюють на існуючих стовпах, і вона може працювати з різними видами накриття на одній площі. Компанія працює з фермерами для використання системи на інших культурах, зокрема чорниці, яблуні тощо, а також на виноградниках.

Що довше фрукти перебувають під впливом природних умов, а не всередині штучного мікроклімату, створеного під накриттям, то вони щільніші і солодші. Наприклад, у черешні під постійним накриттям плоди виростають, як правило, м’якші, втрачаючи до 10 пунктів Дурофелла (Durofell), і не такі солодкі.

Вайкі був розроблений в Чилі, де виробництво черешні, за прогнозами, виросте до майже 40 тисяч гектарів до 2020 року і на частку якої припадає близько 85 відсотків експорту цього фрукту з південної півкулі у північну. Рішення запускається в Європі вперше.

Крістіан Лопес (Cristian Lopez) з Вайкі Європа (Wayki Europe) сказав: «У всьому світі ми переживаємо все більш несподівані погодні умови. Це має серйозні наслідки для плодоовочевого бізнесу, оскільки підвищує ймовірність подій (зокрема дощ, град, сильні вітри), що завдають шкоди фруктам та інфраструктурі (стовпи та кабелі)».

«Вайкі є дуже серйозним вдосконаленням, тому що надає виробникам контроль  укриттямсвоїх садів та виноградників за лічені хвилини у відповідь на ці події. Це економить час і витрати на робочу силу, і ми також вважаємо, що, як результат, це допомагає виробляти чудові фрукти. Wayki зарекомендував себе в Чилі і зараз ми знаходимося в дискусії з виробниками, монтажниками і науково-дослідними центрами в Італії і деяких інших європейських країнах».

Вайкі незабаром встановить лінії в черешневих садах Італії та Норвегії і працює з виробниками в Чилі, щоб вдосконалювати та адаптувати систему в подальшому.

Патентована система Вайкі коштує від 350 до 450 євро на ряд, залежно від його довжини та відстані між стовпами.

Для детальної інформації:
www.wayki.cl

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів