fbpx
728 x 90

Виробники малини випробовують нового робота для збору ягід

Виробники малини випробовують нового робота для збору ягід

Останній проект, яким займається доктор Мартін Стоелен (Dr Martin Stoelen) із Університету Плімута (University of Plymouth’s), спрямований на автоматизацію збору малини

Британський виробник ягід Хол Хантер Партнершіп (Hall Hunter Partnership) об’єднався з групою розробників робототехніки Великої Британії, щоб допомогти створити автоматичного збирача ягід малини.

Взаємодія між Філдвок Роботікс (Fieldwork Robotics) та лектором Університету Плімута доктором Мартіном Стоеленом, є частиною нової хвилі британської агротехнології, метою якої є розробка роботів, здатних збирати цілу низку  фруктів та овочів.

Метою програми передбачено, що створений робот зможе працювати у різних середовищах, у полях або тунелях, за  різних умов клімату та інтенсивності освітлення.

Доктор Стоелен вже має подібний досвід у повному обсязі, який він отримав, працюючи над створенням робота для збору врожаю помідорів в Китаї, а також займаючись розробкою робота для збору цвітної капусти, після того, як він отримав фінансування від організації Agri-Tech Cornwall у лютому цього року.

Коментуючи новітнє партнерство, Стоелен зазначає: ”Угода про співробітництво, яку ми підписали з Хол Хантер Партнершіп, є великим кроком для Філдвок Роботікс та команди Університету Плімута. Я з нетерпінням чекаю бачити наших роботів, що працюватимуть у цій галузі”.

Компанія Хол Хантер Партнершіп щороку збирає майжe 14 000 тонн малини, полуниці, ожини та чорниці, а її основними клієнтами є провідні британські мережі супермаркетів, такі як Waitrose, Marks & Spencer та Tesco. Сімейний бізнес володіє фермами та скляними теплицями в графствах Беркшир, Суррей і Західному Сассексі, а також керує фермою в Португалії.

Девід Грін (David Green) головний операційний директор Hall Hunter Partnership каже: “Наша компанія завжди задавала напрям розвитку індустріі виробництва ягід у підвищенні продуктивності та якості стандартів, які ми застосовуємо на наших фермах та розсадниках. Це партнерство з Fieldwork Robotics є новим захоплюючим напрямом розвитку, щоб стати піонером у збиранні ягід малини за допомогою роботів у комерційному масштабі, ми з нетерпінням чекаємо, коли урожай з першого гектара малини буде зібраний автоматизовано”.

Джерело: fruitnet.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів