fbpx
728 x 90

Екстремальні погодні умови в Європі зумовлюють найгіршу овочеву кризу останніх 40 років

Екстремальні погодні умови в Європі зумовлюють найгіршу овочеву кризу останніх 40 років

Недобір врожаю овочів в ЄС відкриває додаткові експортні можливості українським виробникам у поточному сезоні

Європейська Плодоовочева Асоціація (The European Association for Fruit and Vegetable Growers) повідомила, що постійна висока температура в Європі викликала одну з найгірших криз у європейській галузі плодоовочівництва за останні 40 років. У доповіді зазначається: «Обсяги виробництва овочів у багатьох районах різко скоротилися внаслідок постійних високих температур та сухих погодних умов. Фермери та виробники овочів стикаються з найгіршою кризою за останні 40 років».

Асоціація заявила, що найбільше постраждали Франція, Нідерланди, Німеччина, Великобританія, Угорщина та Польща. Вплив зменшеного обсягу поставок суттєво вплинув на заморожені овочеві та консервні підприємства, оскільки пропозиція була зменшена та непередбачувана. Це спричинило зростання собівартості та зменшення обсягу виробництва переробних підприємств. Асоціація не передбачала зростання цін на овочі.

Дані Асоціації показують, що 2018 рік — третій рік поспіль, в якому європейська плодоовочева промисловості стикається з труднощами, пов’язаними з погодними умовами. Виробничі обсяги овочевого гороху та бобів знизилися на 20-50%. «Виробничі площі Південної Європи також постраждали від сильних штормів (паводків і граду), урожай цибулі знизився на 15-50%, через суху погоду багато виробничих площ виявилися непридатними для вирощування гарбуза, шпинату, бобів та цвітної капусти».

Зниження виробництва овочевої продукції в Європі надає експортні можливості для китайських експортерів плодоовочевої продукції.

Джерело: http://www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів