fbpx
728 x 90

Найбільша в Європі сортувальна лінія для чорниці

Найбільша в Європі сортувальна лінія для чорниці

Іспанська група Coophuelva, частина Onubafruit, повідомила про запуск 32-лінійної системи Unitec

Іспанський постачальник ягід Coophuelva заявила, що встановлення і запуск найбільшої в Європі сортувальної лінії для чорниці  і однієї з найбільших у будь-якій точці світу мало безпосередній позитивний вплив на перспективи їхнього  бізнесу.

Coophuelva або Sociedad Cooperativa Andaluza Costa De Huelva є виробником, що базується в Лусена-дель-Пуерто (Lucena del Puerto), у провінції Уельва (Huelva)  регіону Андалузія (Andalusia). Він є частиною Onubafruit, асоціації іспанських ягідних кооперативів і великого експортера на ринки всього світу.

Швидке зростання виробництва чорниці, як основного експортного продукту в регіоні, зумовило Coophuelva прийняти рішення щодо придбання 32-лінійної системи сортування та калібрування від італійської технологічної компанії Unitec, яке, як повідомляється, призвело до зростання комерційного інтересу.

«Як тільки ми купили технології Unitec для оптичного сортування чорниці,  одразу відчули переваги, — пояснює директор Бартоломе Фернандес (Bartolome Fernandez). — Усі клієнти просять продукти, відсортовані цією лінією, оскільки це гарантія повної якості; і дозволяє нам мати більше можливостей для майбутнього бізнесу».

Установка, яка ділиться на два набори по 16 смуг, кожна з яких обладнана сортувальним засобом Unitec Blueberry Vision 2, може, мабуть, обробляти близько трьох мільйонів штук ягід на годину, середня вартість якої залежить від відповідного продукту.

Крістобаль Регідор (Cristobal Picon Regidor), президент Coophuelva, заявив, що компанія вирішила використовувати технологію Unitec для обробки та сортування чорниці через її рекордну надійність.

«Після огляду всіх існуючих на ринку пропозицій, це та, яка запропонувала нам більшу надійність, — пояснив він. — Ви можете робити ставку на технології з цими функціями, вони на 100 % надійні». Фернандес також зазначив, що деякі проблеми, пов’язані з якістю, були повністю усунені завдяки новій системі.

«Ми змогли вирішити основні проблеми якості, які ми спостерігали до минулого сезону, коли клієнти відмовлялися від наших ягід декілька разів. У цьому році ми майже не мали жодних  скарг», — сказав він, додавши, що значно збільшився попит на продукцію. «Це те, що, в дуже короткий проміжок часу — не більше трьох років, дозволить окупити наші інвестиції».

Джерело: www.fruitnet.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів