fbpx
728 x 90

Глобальний ріст виробництва ягід продовжуватиметься

Сінді ван Рійсвік із Rabobank розповіла на Глобальному Ягідному Конгресі, що ця категорія продовжуватиме зростати, але попереджає, що зростання має бути стійким

На відкритті Глобального Ягідного Конгресу (Global Berry Congress, 19-21 березня, Роттердам, Сінді ван Рійсвік (Cindy van Rijswick) із Rabobank виступила із заявою, що прогнозується подальше зростання сектору, окресливши проблеми, з якими стикається ягідна індустрія.

 «Світовий ягідний сектор продовжує зростати, – сказала вона делегатам у Всесвітньому торговому центрі (Роттердам). Наприклад, ягідний ринок Західної Європи сьогодні перевищує загальний ринок фруктів, з ростом 8 відсотків порівняно з ростом на один відсоток».

Ван Рійсвік зазначила, що виробники та дистриб’ютори добре підготовлені до майбутнього зростання ягідного сегменту, при цьому продовжуються інвестиції у створення сортів, інфраструктуру, дослідження та розробки для поліпшення якості.
Що сприяє цьому постійному зростанню? «Ми стали спільнотою «snackers» (швидке, зручне та поживне харчування – авт.), і ягоди чудово вписуються у «snacking» тенденцію, що й продовжуватиметься у майбутньому».

УВАГА
Не все так гладенько виглядає у секторі, тому пані ван Рійсвік висвітлила кілька проблем ягідної промисловості, на які варто звернути увагу.

«Стабільність важлива, але, наприклад, полуниця нещодавно потрапила доБрудної дюжини“, що повязано із високим вмістом пестицидів, – зазначила вона. Ще однією проблемою є пластик пакувальна галузь, в якій промисловість має знайти стійкі рішення, і вже багато підприємств, які займаються роздрібною торгівлею, рухаються в альтернативному напрямі».

Ван Рійсвік зазначила, що обмеження праці та загроза торговельного протекціонізму також є потенційними бар’єрами для розвитку галузі, водночас застерігаючи про швидко зростаючі небезпеки ринку через занадто прискорене його зростання, що може призвести до зниження цін.

«Загальний прогноз показує продовження зростання ринку, але ми маємо переконатися, що це стійке зростання», – підсумувала вона.

У Глобальному Ягідному Конгресі взяли участь майже 500 делегатів з більш ніж 40 країн, представляючи всі ланки ланцюга виробництва та постачання ягід.  Від України були представники майже 20 компаній.

Источник: fruitnet.com

UFP_690x200

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів