fbpx
728 x 90

Демо дні салату компанії BASF

Демо дні салату компанії BASF

Непросте завдання ознайомити всіх учасників ланцюга з асортиментом салатів

Протягом останніх тижнів багато учасників ланцюга виробництва салатів відвідали демонстраційні ділянки, де бізнесом насіння овочевів компанії BASF було представлено наявний комерційний асортимент салату. У демонстраційній теплиці та на полях у містечку Гравензанде (‘s-Gravenzande), відбувалися дегустації, а також була можливість побачити, як продукт виглядає на полиці. 

Селекційні компанії, звичайно, зосереджені на створенні та вдосконаленні сортів. Щорічно у виробництво впроваджуються нові сорти. Що стосується сортів салату — то йде мова про сорти зі стійкістю до хвороб та шкідників, спеціальні сорти для гідропонного вирощування, для вертикального фермерства або за LED освітлення. Однак, увага все більше переходить на іншу сторону ланцюга, на споживача. Цьогоріч бізнес насіння овочів BASF (BASF Vegetable Seeds ) застосовує інший підхід, приділяючи додаткову увагу досвіду.

Це розробка, яку вже можна було побачити на початку цього року в Берліні на Fruit Logistica, де стенд перетворили на справжню кухню. Це місце, де люди збираються разом, щоб поїсти, дегустувати та переживати нові відчуття. Учасникам ланцюга запропоновано спільно розробляти нові овочеві концепції для споживачів. Від смузі на сніданок до гострої закуски з огірків на вечерю. Те ж саме можна зробити і з листям салату.

Салат, нудно? Ні, запевняє бізнес насіння овочевих культур BASF. «Салат буває різного забарвлення, аромату, форми та текстури», — це  добре знають продукт-менеджери. Але чи знає це споживач? Не завжди, тому селекційна компанія має чітке завдання змінити це, а заодно й продовольче обслуговування, роздрібну торгівлю та сферу гостинності.

Різні концепції було представлено у вигляді чотирьох груп — смак, технології, салат від шефа та зручність

Обговорювалися різні опції для салату. Останні тижні були «чудовими для взаємодії, щоб почути досвід від учасників ланцюга, як і минулого року. Різні концепції базуються на споживчих дослідженнях і складаються з нових різновидів, які ідеально підходять для них».

Смак, текстура, а іноді навіть форма і забарвлення. Можна зробити безліч різних комбінацій і варіацій, які кухарі або споживачі можуть суттєво змінювати, щоб додати страві або салату особливого шарму.

Листя салату можна використовувати для приготування салатів, але, як правило, це продукт для сендвіча або гамбургера. Спеціально для цих потреб було розроблено сорти, як для вирощування на воді, так і у відкритому ґрунті. Сорти з однорідним листям, яке легко відокремлюється від головки і має гарну текстуру.

Однорідність до вподоби споживачам. Також це значно полегшує процес ручного збирання врожаю або механічного скошування, якщо сорти мають випрямлене листя рівномірної довжини. Щільніші посадки — це те, з чим експериментує селекційна компанія. «Зростає інтерес з боку переробної промисловості до так званого вирощування з високою щільністю», — зазначив Йохім Рейбрук (Jochim Reybrouck). Не тільки в теплиці на гідропоніці, але й у відкритому ґрунті.

Повернутися обличчям до споживача

Мало хто знає наскільки легко зробити обгортку з листя салату. Концепція обгортання листком салату (Lettuce Wrap) відповідає тенденції здорового харчування та фітнесу, коли споживачі хочуть споживати менше вуглеводів. «Деякі начинки чудово вписуються в обгортку з надзвичайно міцного листя салату і не містять зайвих вуглеводів зернової булки».

Інша тенденція, яка триває вже певний час, — це зручність. Менші сім’ї, напружений графік роботи, швидко, швидко, швидко… «Салат тріо (Triosla) пропонує стійке рішення щодо харчових відходів і дає безмежне натхнення для ваших нових рецептів».

Крім того, бізнес насіння овочів BASF представив Color Quadra: 2 зелені та 2 червоні маленькі головки салату (gems) у багаторазовій упаковці для нескінченного змішування. Він забезпечує варіацію кольорів і може використовуватися кілька днів.

Для більшої інформації:

BASF Vegetable Seeds
www.nunhems.nl

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів