fbpx
728 x 90

Іспанський досвід вирощування сорту Флорида-Б̕юті

Іспанський досвід вирощування сорту Флорида-Б̕юті

У цьому році сорт суниці Флорида-Б̕юті проходить виробниче випробування у регіоні Метапонто

П’ять іспанських компаній вирішили вирощувати сорт Флорида-Б̕юті (Florida-Beauty) на площі 8 гектарів. Рослини було висаджено на початку вересня, а збір врожаю розпочався минулого тижня і триватиме до кінця лютого.

«У цьому році наш експеримент із ранньостиглим сортом суниці Флорида-Б̕юті (Florida-Beauty) розпочався і у регіоні Метапонто (Metaponto). Цей сорт створений Університетом Флориди. Віверос Каліфорнія (Viveros California), один із провідних іспанських розсадників на європейському континенті, має ліцензію на його розмноження», — пояснює Мікеле Д’аріно (Michele D’arino), агроном компанії Fe.Vi. Group, що входить до Terre della Luce PO.

Достигає цей сорт майже на 15 днів раніше, ніж Фортуна (Fortuna). Рослини не вибагливі, стійкіші до негативних факторів довкілля та підходять для вирощування у субстратах. Плоди округліші та менші, тоді як цукристість становить близько 7 одиниць за Бриксом.

Кампанія з виробництва ягід цього сорту у регіоні Метапонто буде досить тривалою і пік припадатиме на грудень-січень. Сорт має відмінні характеристики м’якоті, смаку та аромату, хоча поступається унікальним якостям сорту Кандонга (Candonga).

«Що стосується лежкості та інших агрономічних характеристик, на сьогодні ми можемо сказати не так багато, оскільки це перший рік вирощування у нашому регіоні».

Ціна на ягоди Флорида-Б̕юті аналогічна ціні Фортуни, оскільки якість схожа. Середня вартість €11 за кошик масою два кг.

Менеджер з продажу Марія Феррара (Maria Ferrara), зазначила: «В основному ми працюємо з ринками північної Італії (Мілан, Тревізо, Болонья, Ріміні, Удіне та Віченца). Попит хороший, а пропозиція збільшиться протягом найближчих кількох тижнів. Ми задоволені тим, що споживачі віддають перевагу суниці із регіону Базиліката (Basilicata), незважаючи на високі ціни».

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів