fbpx
728 x 90

«Ягідництво і переробка: технології та інновації»

«Ягідництво і переробка: технології та інновації»

Третя Міжнародна науково-практична конференція для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
12-13 грудня 2019 року (м. Рівне, готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»)

Для тих, хто прагне створити власний унікальний високоприбутковий бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує III дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації: 2019»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей. Це ефективний  майданчик для поширення нових технологій, передового досвіду та інноваційних методик, які є в світі, з вирощування різних ягідних культур, як популярних, так і нішевих. Друга ключова тема – технології заморозки і переробки, створення доданої вартості і підвищення конкурентоздатності продукції українських ягідників на світовому ринку. Ще одна важлива тема – системи продажів ягід у свіжому вигляді і ягідної продукції, на внутрішньому та іноземних ринках.

Головна культура, яка демонструє постійний розвиток, розширення площ і збільшення продажів в Україні і світі сьогодні, – це лохина (чорниця високоросла). Саме лохині буде присвячена вагома частина тематичного наповнення конференції.

В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини. Окремо виділено блок про такі перспективні в ягідному бізнесі культури, як жимолость, червона смородина, аронія, обліпиха, ожина та ін., які поступово набирають популярності.

В програмі конференції – виступи українських та іноземних експертів і практиків. Вже підтвердили свою участь та виступи:

Павел Ваврищук, представник компанії Polana, а також розплідника Polska Borowka (Польща), про науково-практичний досвід вирощування органічної лохини і шляхи збільшення прибутковості підприємства з вирощування лохини;

Олег Базюк, директор розсадника in-vitro «Долина Агро» (Україна), – про сучасні сорти і селекцію лохини, новітні сорти і практичний досвід вирощування;

Лешек Орликовський, профессор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польша), – «Хвороби та шкідники лохини і жимолості, та як із ними боротися, практичні рекомендації»;

Мартін Вика, представник компанії In-Vitro Kusibab (Польща), – про найбільшу в Європі лабораторію ін-вітро, а також про унікальний досвід вирощування жимолості власної селекції і перспективні сорти цієї культури для бізнесу;

Ярош Збігнев, професор Люблінського природничого університету, – про  основні агротехнічні проблеми (захист рослин, внесення добрив, біостимуляція) при вирощуванні десертної полуниці в минулому сезоні;

Мирослав Коженьовський, провідний менеджер з овочів та фруктів компанії Bayer в Центральній та Східній Європі, міжнародний експерт (Східна Європа), – про новітні тенденції виробництва ягід у Польщі та інших ключових у ягідництві європейських країнах;

Марек Ямри,  регіональний менеджер компанії Haygrove (Польща), – про економічну доцільність вирощування ягідних культур в закритому ґрунті, з результатами власних досліджень, і порівняльною характеристикою вирощування ягід у тунелях та відкритому ґрунті;

Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар», – про те, яких ягід або ягідної продукції насправді хочуть споживачі;
також в програмі – виступи багатьох інших експертів ринку з України та закордону, теми доповідей яких ще формуються.

Програма конференції включатиме й виступи практиків – власників ягідних плантацій, переробних підприємств, компаній із заморозки, які радо поділяться власним успішним досвідом та застережуть від помилок ягідників-початківців. Зокрема, Віктор Фарафонов, директор компанії «БЕТЕК» (Україна) розповість про «Інноваційні технології вирощування лохини. З досвіду найкрупнішого у Східній Європі ягідного господарства». Віталій Ішмурат, власник ТМ «Ягоди Волині», про особливості ведення бізнесу на малині і успішний досвід кооперації.

Широко будуть представлені й технологічні компанії. Головний партнер конференції – компанія UNITEC представить унікальні технології сортування лохини з оглядом на 360 градусів, здатні значно пролонгувати строк життя свіжої ягоди.
Технології переробки нового покоління – морозильні тунелі і сублімаційні сушки презентує компанія PIGO. Італійський виробник точно знає, як подати свою продукцію на стіл споживача практично в ідеальному вигляді, зберігши всі вітаміни і смакові якості, збільшивши термін придатності.
Темі «Зберігання та заморожування ягід і кісточкових» буде присвячений виступ Анатолія Богдана, директора компанії «Інсолар-холод». Підприємство майже 30 років є спеціалістом з холоду №1 в Україні, використовує технології та обладнання від провідних виробників Van Amerongen, Greefa, Salco, Thermofin.

На другий день конференції запланований Бізнес-тур на провідні переробне підприємство регіону «Агропереробка», і підприємство із заморожування ягід (уточнюється).

«Родзинки» конференції:

Круглий стіл «Сертифікація ягідного і переробного виробництв. Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок» від Генерального юридичного партнера компанії «Пахаренко і партнери».
Виставка-презентація продукції ягідних і переробних підприємств;
Народна дегустація оригінальних українських напоїв і продуктів на основі ягід;
Презентація техніки і технологій від українських та іноземних компаній;
Столи переговорів з торговими та ресторанними мережами, а також компаніями-експортерами ягід і плодово-ягідної продукції. 

Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах. Завдання конференції – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, просування ягідної продукції на внутрішньому і зарубіжних ринках, сприяння продажу та експорту української ягоди.

Учасники конференції: власники і керівники ягідних та садівничих господарств, фермери, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, початківці-ягідники і всі, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідною тематикою.

Головний галузевий партнер – Асоціація «Ягідництво України»
Генеральний партнер по ЗЗР – компанія «Байєр»
Головний інформаційний партнер – журнал «Ягідник» www.jagodnik.info (Україна)
Медіа-партнери конференції: «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» www.techdrinks.info, Shuvar.info, Profihort.com

Захід відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  Виступи учасників відображають їх власну думку та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

Умови участі в конференції:

Вартість участі:
Конференц-день + бізнес-тур – 1900 грн.
Конференц-день (без бізнес-туру) – 1400 грн.

(У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

Увага: для передплатників журналів «Ягідник», «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації», і «Горішник» встановлені пільгові умови участі в конференції (знижка 10%). Для малих фермерських господарств – спеціальна ціна. Знижка на 2-го і 3-го учасника від компанії – 5-10%. Знижки не сумуються. 

Координатор проекту:
Анна Панкратенкова, тел.: +38 (097) 759-25-83, +38 (095) 607-09-04

Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:
Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692
Дарія Потурай, тел.: +38 068 51 33 187
Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

Директор проекту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net

Автор ідеї – Катерина Конєва, головний редактор/видавець проекту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 kateryna.koneva@gmail.com

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів