fbpx
728 x 90

Українці споживають лише 50% овочів і менше 30% фруктів та ягід від медично обґрунтованої норми

Українці споживають лише 50% овочів і менше 30% фруктів та ягід від медично обґрунтованої норми

Результати національного дослідження структури харчування українців засвідчили низьке споживання плодоовочевої продукції

Дорослі українці споживають лише половину овочів (174 г у порівнянні з рекомендованими 300 г на день) і менше 30% фруктів та ягід (83 г проти 300 г на день) від рекомендованої медиками кількості.

Це було встановлено національним дослідженням сучасної структури харчування українців, яке проводила міжнародна дослідницька компанія Ipsos з ініціативи Danone в Україні. У дослідженні брали участь 1232 людини віком від 1 до 60 років. Експертну оцінку дослідженню надала Асоціація дієтологів України.

Результати вивчення споживання їжі у 2018—2019 рр. показали, що дорослі споживають надмірну кількість борошняних продуктів — 474 г / добу, водночас рівень споживання молочних продуктів у кілька разів нижчий, від рекомендованого, а також українці мало п’ють рідини (500 мл на день). Наші співвітчизники споживають надзвичайно мало бобових — 9 г проти рекомендованих 75 г й лише чверть рекомендованої кількості горіхів та насіння — 8 г проти 30 г.

Згідно з дослідженням, українці споживають вдвічі більше солі — 9,7 г, порівняно з рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) 5 г. На 17% більше солі споживають чоловіки — 10,7 г, а жінки 8,9 г.

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів