fbpx
728 x 90

Світовий ринок IQF заморожених фруктів

Світовий ринок IQF заморожених фруктів

За прогнозами до 2028 р. вартість світового ринку IQF заморожених фруктів зросте до $13,4 млрд. дол

Компанія Персістенс Маркет Ресьорч (Persistence Market Research) нещодавно представила звіт «Ринок IQF фруктів: Аналіз світового виробництва за 2013-2017 рр. та прогноз на 2018-2028 рр.» («IQF Fruits Market: Global Industry Analysis 2013-2017 and Forecast 2018-2028») у якому проаналізовано перспективи розвитку ринку індивідуально заморожених фруктів. Відповідно до аналізу звіту, з точки зору вартості, прогнозується середньорічне зростання (CAGR) світового ринку IQF фруктів у розмірі 5,0% протягом прогнозованого періоду.

Аналіз ринку

Стосовно асортименту фруктів, то передбачається, що сегмент червоноплідних фруктів і ягід збереже своє домінування на ринку IQF, а сукупний середньорічний темп росту (CAGR) складе 5,1% за прогнозний період. У країнах, що розвиваються відбувається адаптація до сучасних споживчих трендів, що призвело до загальносвітового зростання продуктів швидкого приготування і, як наслідок, зросло споживання індивідуально заморожених (IQF) фруктів та продуктів на їх основі.

Вартість світового виробництва IQF заморожених фруктів виросла на 7,8 млн. дол. США. Метод індивідуального швидкого заморожування переміщує кожен окремий плід по конвеєрній стрічці у морозильну камеру, яка дуже швидко заморожує їх.

Вантажні та енерговитрати у секторі заморожених фруктів значно вищі, ніж у інших галузях перероблених фруктів. Вартість вантажу висока через особливі умови, необхідні для перевезення, наприклад, холодні контейнери. Високі вантажні витрати можуть зменшити зростання ринку IQF фруктів.

Країни, що розвиваються, а саме Індія, Південна Африка та Бразилія, пропонують великі можливості для розширення світового ринку IQF фруктів. Однак, інфраструктурні виклики, такі як дефіцит електроенергії та погані дороги у цих країнах, стримують зростання виробництва IQF фруктів.

Роль постачальників харчових послуг зростає

Європа має багато імпортерів, але ринок IQF фруктів консолідується. Супермаркети все частіше організовують вбудовані ланцюги поставок з обмеженою кількістю прихильних дилерів чи сервіс-провайдерів. Більші торговці-імпортери також часто виступають постачальниками продовольчих товарів для супермаркетів, використовуючи додаткові послуги, такі як дозарювання, упаковка та змішування.

Заморожені ягоди набирають популярності

За останні п’ять років максимальне зростання вартості імпорту IQF фруктів спостерігалось у секторі заморожених ягід (7%). Хоча традиційно найбільшу кількість IQF ягід постачають із країн Південно-Східної Європи та Польщі, в інших регіонах, що розвиваються, таких як країни Латинської Америки, Мексика та Китай, постійно вдосконалюється виробництво.

Канали реалізації IQF фруктів

Світовий ринок розподіляється за різними каналами продажів: супермаркети є найбільш імперативним каналом збуту IQF фруктів споживачам, а також популярності набирають онлайн-продажі, як новинка для свіжої продукції.

Прогнозують, що Азіатсько-Тихоокеанський регіон (APAC) зареєструє найвищі темпи зростання за період з 2018 по 2028 рік, а також очікується, що він завоює значну частку вартості ринку IQF фруктів у наступні роки. Щодо привабливості ринку, то Північна Америка і Європа є одними із найпривабливіших на ринку IQF фруктів.

Натисніть тут, щоб переглянути увесь звіт.

Для більшої інформації:
Persistence Market Research
Tel: +1 646 568 7751
Email: sales@persistencemarketresearch.com 
www.persistencemarketresearch.com

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів