fbpx
728 x 90

Bayer і XAG застосували дрон у садівництві

Bayer і XAG застосували дрон у садівництві

Компанія XAG у співпраці з Bayer, продемонстрували своє новітнє безпілотне рішення для захисту та підживлення плодових дерев

Партнерство між китайським стартапом XAG та німецьким агро-фармо гігантом Байєр, поєднуючи піонерські дослідження в рослинництві з передовими технологіями, має на меті розробити інноваційне рішення для садівництві, яке б покращило безпеку харчових продуктів та сприяло здоровому харчуванню високоякісними фруктами та овочами

Науковці та агроексперти з усього світу на власні очі побачили, як новітні технології безпілотників, розроблені компанією XAG у співпраці з Bayer, можуть використовуватися для обприскування цитрусових дерев.

Китайська компанія XAG у Ханчжоу (Hangzhou) продемонструвала міжнародній аудиторії безпілотну повітряну систему — новітнє рішення для плодових дерев (Unmanned Aerial System, UAS), засноване на штучному інтелекті (AI) та 3D режимі польоту.

У демонстрації взяли участь технічні експерти та науковці Bayer з Китаю, Німеччини, Індії та США.

Захист фруктових дерев від хвороб та шкідників, дійсно є світовою сільськогосподарською проблемою. Через дефіцит робочої сили в сільській місцевості та зростання її вартості, фермерам як розвинених, так і країн, що розвиваються, важко підвищити свою економічну ефективність. Обприскуючи вручну дерева різного розміру та форми, не тільки не вдається досягти точності внесення препарату, перешкоджаючи виробництву високоякісних плодів, але й різко підвищується небезпека отруєння працівників.

Технологія автономного обприскування безпілотником на місцевості зі складним рельєфом, була розроблена для вирішення проблеми застосування пестицидів та добрив на ділянках з різною експозицією схилів, — таких як гори, пагорби та тераси.

Щоб підкреслити ефективність новітнього рішення для плодових дерев (UAS), проводили обприскування півторагектарного мандаринового саду, розташованого на нерівних пагорбах. Дерева висаджено з нерівномірною щільністю, а також різною є їх висота.

Для ручного обприскування цього саду, зазвичай, три працівники працюють три дні. На противагу ручному методу, польовий експеримент показав, що один безпілотник може ефективно обприскувати половину площі саду за десять хвилин.

Перед обприскуванням дрон автономно пролітає над садами для сантиметрового картографування та 3D-моделювання місцевості. Після цього проводиться аналіз засобами штучного інтелекту (AI), який розпізнає краї поля та розміщення і розмір кожного плодового дерева на 3D-картах високої роздільної здатності.

Це, у свою чергу, дозволяє безпілотникам проводити точне обприскування індивідуально кожного дерева на різних типах місцевості, лише отримуючи необхідне дозування, без зайвих витрат води та пестицидів. Цього вдалося досягти шляхом узгодження процесів аерофотозйомки, 3D-моделювання, розпізнавання штучним інтелектом та цілеспрямованим обприскуванням.

Джерело: www.fruitnet.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів