fbpx
728 x 90

“Вітрові машини здатні зберегти 100% врожаю під час нічних заморозків”

“Вітрові машини здатні зберегти 100% врожаю під час нічних заморозків”

Вітрові машини монтуються на шасі вантажівки, задля їхньої мобільності

Резюме компанії: «Ми маємо 30 гектарів яблук, 3,5 га вишні і 2 га груш. До 2006 року ми були пов’язані з Landgard. Коли я перейняв управління компанією то вирішив продовжувати свою роботу як вільний виробник, і в даний час ми вирощуємо фрукти для Krings і ягоди для Frutania. Ми сортуємо і упаковуємо свою продукцію, а в розпал сезону інколи сортуємо деякий обсяг для Krings» – розповідає Майкл Меннер з компанії Obsthof Manner.

Насадження Майкла Меннера знаходиться в долині, де температура в середньому на 2 градуси нижча, ніж у Altendorf. Хоча град інколи створює деякі проблем, але морози завдають більшої шкоди, особливо вночі. «Для боротьби з нічними заморозками ми маємо п’ять вітрових машин, які вмикаємо в прохолодні ночі. Кілька років тому мені вдалося придбати три вітрові машини за прийнятною ціною. Як правило, ці установки коштують € 35 тис, але мені вдалося придбати за € 5 тис», – продовжує Майкл.

«Вітрові машини покривають площу 7 га, але запуск займаї півгодини. Таким чином, ви повинні включити їх завчасно. Іншою проблемою є шум, який створюють вони під час роботи. Тому я повинен щороку звертатися за дозволом до місцевих органів влади, щоб мати можливість використовувати їх».

«2015 рік був першим роком, коли нам дозволили використовувати вітрові машини. Ми вже окупили витрати в морозному 2017 року. Під час холодної ночі за – 6,2 °С ми змогли заощадити 60% врожаю завдяки цим машинам. За температури  -3.8  °С, ми спромоглися захистити весь урожай. Хоча поверхневе зрошення все ще є найкращим способом захисту квітів від морозу, вітрові машини є гарною альтернативою у випадках, коли зрошення неможливе», – каже Майкл.

За додатковою інформацією:
Obsthof Манера
Gelsdorfstrasse
Meckenheim
www.obsthof-manner.de

Джерело: https://www.agf.nl
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів