fbpx
728 x 90

Нові сорти суниці Іст Моллінгського Селекційного Клубу

Нові сорти суниці Іст Моллінгського Селекційного Клубу

Результатом селекційної програми став комерційний реліз двох нових сортів суниці: MallingTM Champion та MallingTM Allure

Це перші два нові сорти з селекційної програми Іст Моллінгського Суничного Селекційного Клубу з моменту релізу сорту MallingTM Centenary у 2013 році, – літнього сорту, продажі якого нині становлять понад 60 мільйонів рослин щорічно

Високоповажний Роберт Гудвіл (Robert Goodwill), Державний міністр з питань сільського господарства, рибальства і продовольства, представив два нових сортів суниці з селекційної програми Іст Моллінгського Суничного Селекційного Клубу (ред.: East Malling Strawberry Breeding Club [EMSBC] – консорціум, до якого входять: BerryGardens Growers Ltd, SoloBerry Ltd (раніше CPM Retail Ltd), Agriculture & Horticulture Development Board (раніше HDC), Mack Ltd and Meiosis Ltd.).

«Ці нові сорти заповнюють важливі ніші у структурі плодоношення британського сектору суниці. Промисловість досі не мала високоврожайного ремонтантного сорту з високоякісними ягодами», – коментує головний селекціонер NIAB EMR, Адам Уайтхаус (Adam Whitehouse). Аналогічно, промисловість вимагала нового пізньостиглого червневого сорту, який би масово достигав після існуючих сортів –  важливо було створити сорт, який би давав якісний продукт для виробників і споживачів».

Плодоношення сорту MallingTM Champion

MallingTM Champion – це новий ремонтантний сорт з відмінною якістю плодів, включаючи дуже високий відсоток ягід першого сорту і достатню стійкість до хвороб. Ягода приваблива, конічної форми з дуже гарною щільністю шкірки і м’якоті, приємний смак. Він добре пройшов випробування на лежкість і на достатньому рівні зберігає забарвлення шкірки та щільність плоду. За середньої урожайності 935 г на рослину за даними виробника, Malling™ Champion формує ягоди масою 24 г, 62% з них мають розмір > 35 мм, хоча розмір плодів відзначався зменшенням у спекотне літо 2018 року. Відсоток ягоди першого сорту становив в середньому 88%.

Ягоди сорту MallingTM Allure

MallingTM Allure – новий літній сорт, який плодоносить на 12-14 днів пізніше, ніж MallingTM Centenary. Malling™ Allure має відмінні товарно-смакові характеристики ягід, рівень Brix протягом трьохрічного випробувального періоду в умовах NIAB в середньому становив 8,7º у порівнянні з Ельсантою 7,5º. Ягоди привабливі одномірної форми і відмінної щільності, перевершують сорт Ельсанта. Це знайшло відображення в дуже хороших показниках лежкості плодів. Malling™ Allure у дослідах NIAB EMR показав середню урожайність – 990 г на рослину в захищеному ґрунті. У середньому 68% ягід мали розмір > 35 мм, а 91% ягід за даними виробників були першого сорту.

Щороку продається понад 60 млн. шт. рослин MallingTM Centenary

«Ми раді додати ці два нових сорти від EMSBC до портфелю сортів NIAB EMR. Обидва характеризуються високою врожайністю та якісними характеристиками ягід, а також габітусом рослин, який дозволяє виробникам ефективно збирати врожаї, – прокоментував Кріс Вудс, голова компанії Meiosis Ltd. – MallingTM Centenary швидко став найуспішнішим сортом у плані реалізації садивного матеріалу, з тих якими ми управляємо. Ми не сумніваємося, що ці два нових сорти матимуть подібний вплив на ринок».

Професор Маріо Какамо (Mario Caccamo), керуючий директор NIAB EMR, резюмував: «Реліз цих двох нових сортів є кульмінацією багаторічної відданої роботи, яку ведуть науковці та селекціонери NIAB EMR у партнерстві з промисловістю. Це чудовий приклад впливу нашої роботи та цінності спільних інновацій, впроваджених селекційними клубами NIAB EMR».

Для більшої інформації: NIAB

Джерело: www.freshplaza.com 
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів