fbpx
728 x 90

Центр компетенцій індустрії ягідництва розпочав свою роботу у Києві

Центр компетенцій індустрії ягідництва розпочав свою роботу у Києві

Живе професійне коло спілкування з кращими світовими фахівцями

Зранку 2-го квітня 2019 р., у Києві розпочав свою роботу «S-Fruit Transformation»: Soft and Stone Fruits International Value Chain Forum — наймасштабніший форум на території пост-радянського простору, присвячений ягідним і кісточковим культурам

Велика кількість учасників форуму, а це виробники, переробники, трейдери, рітейлери, незалежні експерти та інші оператори плодово-ягідного бізнесу з України, Нідерландів, Франції, Болгарії, Бельгії, Італії, Німеччини, Чехії, Швеції, Таджикистану, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану та інших країн зібралися у новому залі Pochayna Event Hall, щоб розширити горизонти власного бізнесу та разом створити професійне коло для спілкування і розвитку плодово-ягідного сектору.

Форум щойно розпочав свою роботу, а з Головної сцени з вітальним словом до присутніх уже звернулися президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Каролін Спаанс, менеджер українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитро Ніколаєв, Почесний Консул України в республіці Чилі та Президент Українсько-Чилійської Палати з питань торгівлі та туризму Алекс Тієрманн, Голова Громадської спілки «Укрсадвинпром» Володимир Печко.

Ольга Трофімцева, в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України: «65% закладених садів і ягідників в 2018 році відбулося завдяки державної компенсації. Наступний виклик – сприяння переробці. 3,3 тис т органічної продукції садівництва та ягідництва вироблено в Україні у минулому році.»  За її словами, пріоритетні напрямки для розвитку садівництва та ягідництва – органічний та преміум-сегмент, націлені на високоорганізовані ринки Європи, Азії та Близького Сходу.

Форум триватиме три дні (2-4 квітня), і на його учасників чекають виступи 40 спікерів з 11 країн світу. Організатором події виступила Асоціація «Ягідництво України».

Сьогодні паралельно з Головною сценою, на якій висвітлюють глобальні світові тенденції ринку свіжих і перероблених ягід, працюють ще 3 технологічні сцени – Ферма, Завод і Ринок, де кращі міжнародні та українські експерти представлять новинки, інновації й технології вирощування, переробки і продажу продукції ягідних та кісточкових культур.

У другий день відбудеться вісім майстер-класів від експертів топ-рівня з України, Польщі, Італії, Бельгії та Німеччини.

Третій день буде не менш насиченим, оскільки передбачено навчальний візит на передове українське підприємство із заморожування ягід, фруктів і овочів – «Смілянська Хлодня», а також відвідини інтенсивного черешневого саду на підщепі ВСЛ-2 у господарстві Маценка Олександра Васильовича, де можна буде познайомитеся з технологіями формування черешні за методом UFO та KGB.

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів