fbpx
728 x 90

Чіпси з крупних яблук

Чіпси з крупних яблук

Стратегія win-win в дії. Інноваційна бельгійська компанія виробляє яблучні чіпси з плодів незатребуваних ритейлом

«Наші яблучні чіпси з’явилися на ринку у вересні. Продукт дещо відрізняється від наявного на ринку. Ми застосовуємо зовсім інший спосіб сушіння, отже, аромат і забарвлення яблука краще зберігаються», – говорить Корнель Мартенс з Фрут Леєр (Corneel Martens of Fruit Layer). «Ми в основному працюємо з яблуками Грінстар (Greenstar). Вони мають високий вміст вітаміну С і гарне співвідношення цукрів/кислот. Крім того, ми вважаємо за краще працювати з великими за розміром яблуками, які не підходять роздрібній торгівлі. Це гарна ситуація winwin».

Інші сорти

Хоча яблука сорту Грінстар вдало підходять для виготовлення яблучних чіпсів, також можна використовувати й інші сорти. «Багато сортів яблук придатні як сировина для чіпсів, допоки співідношення дозволяє. Джонаголд (Jonagold) гарний варіант, хоча буде занадто солодким, – каже Корнель. Яблучні чіпси Фрут Леєр проходять набагато коротший час сушіння у порівнянні з іншими чіпсами. «Як правило, чіпси знаходяться в духовці протягом чотирьох-восьми годин, але ми їх висушуємо лише 35 хвилин. Чіпси готові і хрусткі за 35 хвилин, а смак і колір зберігаються».

Фермерські магазини

У березні буде готовим новий цех з новою установкою, що збільшить виробничі потужності. «Попит на продукцію продовжує зростати, тому зараз ми поставляємо тільки на вимогу. Коли в березні буде завершено будівництво, ми зможемо почати збільшувати виробництво», – продовжує Корнель. З вересня яблучні чіпси Фрут Леєр були на полицях місцевих фермерських магазинів. «Магазини звертаються до нас, після того як спробували продукт в інших місцях і захопилися ним. Також ми отримали багато позитивних відгуків від споживачів».

«У майбутньому ми також хочемо запропонувати альтернативи до нашого стандартного асортименту, такі як яблучні чіпси з іншим фруктовим смаком. Для цього яблука спочатку занурюють у ванну з фруктовим соком, після чого застосовують регулярний процес. Завдяки цьому яблучні чіпси отримують, наприклад, малиновий аромат, і чудове червоне забарвлення. Проте зараз ми зосереджуємося на натуральному продукті без добавок», – резюмує Корнель.

Для більшої інформації:

Corneel Martens
Fruit Layer
Boven Vrijlegem 41
B-1730 Asse, Belgium
+32 471 795 201
Corneel.martens@fruitlayer.com
www.fruitlayer.com

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів