fbpx
728 x 90

В Києві відбулась ІІ Міжнародна виставка продовольчої продукції Ukrainian Food Expo

В Києві відбулась ІІ Міжнародна виставка продовольчої продукції Ukrainian Food Expo

З 12 по 14 грудня у Києві відбулась ІІ Міжнародна виставка продовольчої продукції Ukrainian Food Expo

Цього року міжнародна подія зібрала 150 експонентів і 3200 відвідувачів, серед яких 1920 представників бізнесу з 46 країн світу та 1280 киян і гостей міста. Організатором виступила Рада з питань експорту продовольства (UFEB).

Тематика виставки охопила всі групи продовольчих товарів від економ до преміум сегменту, включаючи як традиційні, так і нішеві продукти — бакалія, молоко та молочні продукти, м’ясо та птиця, кондитерські та хлібобулочні вироби, риба та морепродукти, олійно-жирова продукція, овочі та фрукти, напої. Крім цього, в рамках виставки діяли окремі експозиції виробників крафтової і фермерської продукції, постачальників обладнання, технологій та послуг для харчової промисловості.

Єдиний в Україні «продовольчий хаб» став своєрідним майданчиком ділових зустрічей та переговорів українських виробників харчових продуктів та напоїв, переробних підприємств з національними та міжнародними дистриб’юторами, закупівельниками мережевого та немережевого рітейлу, представниками ресторанного бізнесу, іноземними байєрами, постачальниками обладнання та технологій для харчової промисловості.

Своєрідною новинкою цьогорічного заходу стала опція «Пропоную/Шукаю» —  зручна система оперативного обміну контактами під час виставки. Завдяки чому, на екранах виставки можна  було швидко знайти потрібний продукт/послугу, а також залишити свій запит з контактами.

Максимально продуктивний бізнес-нетворкінг на виставці забезпечила функція мобільного додатку, де єдиним кліком можна було зконтактувати з експонентом, відшукати його стенду на плані, а також ознайомитися з діловою програмою та списком бізнес-відвідувачів.

Кожен учасник заходу мав змогу представити свою продукцію та новинки, а також поспілкуватись з кінцевими споживачами.

Ділова програма виставки охопила 12 бізнес-заходів: «М’ясний бізнес 2018», «Confectionery & Bakery 2018», «Milk Processing 2018», «Beef Conference 2018», «Бакалія 2018», «Fish & Seafood 2018», «Fruits, Berries & Vegetables», IV Конгрес експортерів «Ukrainian Food 2018», семінар «Експорт олії з України», а також форуми: «Made in UKRAINE: експортні практики в агробізнесі», «Експорт агропродовольчої продукції», «VI Українсько-німецький форум харчових продуктів».

Так, учасники та відвідувачів мали змогу ознайомитися з перспективами розвитку продовольчого ринку, перейняти досвід успішних бізнес-кейсів, отримати нові рішення та корисні поради експертів.

🔸 IV Конгрес експортерів «Ukrainian Food 2018» цього року був присвячений темі: «Міжнародний маркетинг – ключова потреба зовнішніх ринків». Адже в наш час міжнародний маркетинг став необхідною передумовою для досягнення успіху підприємства на зовнішньому ринку.

Алі Булут, Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини представив перспективи відносин між Україною та Туреччиною в агропродовольчому сегменті, розповівши про стан аграрного бізнесу Туреччини, державну підтримку експорту, кредитування фермерів та досвід Туреччини у просуванні своєї продукції. «Ми ставимо за мету до 2025 року потрапити до списку ТОП-5 аграрних країн світу (нині Туреччина посідає 10-11 місце). Плануємо збільшити аграрний ВВП до 150 млрд дол. (порівняно з нинішнім показником — 63 млрд дол.). Аграрний експорт має перевищити 40 млрд дол.», — зазначив він.

Роман Колядюк, Advertising & Marketing Group COMPASS поділився секретами створення правильної упаковки експортного продукта, яка приверне увагу потенційних споживачів на міжнародних ринках. Ріта Поліщук, Global Ukrainian Distribution, Investment and Trading розповіла про маркетинг продуктів харчування у Східній Африці, а Юрій Луценко, Consulting integrated висвітлив особливості японського маркетингу та його специфіку для фуд та агросектору.

🔸 У третій день роботи виставки відбулася конференція «Fruits, Berries & Vegetables», під час якої учасники дізнались про прогнози виробництва та цін на продукцію садівництва, особливості заморозки фруктів та ягід, інвестиції в ягідну галузь України та перспективи експорту цієї продукції до Європи.

Олександр Кудін, T.B. Fruit розповів про замкнений цикл виробництва ягід і фруктів: від вирощування сировини до експорту. За його словами, Україна має значні експортні можливості і протягом наступних 5-10 років може стати лідером з вирощування плодово-ягідної продукції.

Бенно Грімберг, FoodTechLink та Андрій Марущак, Incools Engineering висвітлили тему інновацій та світових тенденцій в розвитку обладнання для заморозки ягід і фруктів. Максим Білозьоров, компанія «Галфрост» виступив із доповіддю про інтегрований ягідний бізнес.

Три дні міжнародної виставки продовольчої продукції Ukrainian Food Expo були насиченими та плідними. Кожен учасник мав змогу висловити свої побажання та зауваження, які були прийняті до уваги організаторами. У 2019 році очікуйте оновлений формат заходу, який максимально буде спрямований на b2b та збільшення представників бізнесу: іноземних байєрів, HoReca та Retail. Почніть розвивати свій бізнес разом з нами!

Джерело: Прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB)

Короткий відеоогляд виставки та конференції «Fruits, Berries & Vegetables» можна подивитися за посиланням: www.facebook.com

Фотоогляд 1-го дня виставки можна переглянути за посиланням: www.facebook.com

Фотоогляд 2-го дня виставки можна переглянути за посиланням: www.facebook.com

Фотоогляд 3-го дня виставки можна переглянути за посиланням: www.facebook.com

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів