fbpx
728 x 90

Супермаркети майбутнього. Якими вони будуть?

Супермаркети майбутнього. Якими вони будуть?

Bjorn Thumas із компанії Tomra Food аналізують сучасні технології і тенденції стимулювання майбутніх змін у роздрібній торгівлі та на основі них прогнозують, як супермаркети виглядатимуть у майбутньому.

Диверсифікаційні зміни прямують до супермаркетів, і це матиме сильний вплив на весь ланцюг постачання продуктів харчування. Технологічні інновації, які дозволяють робити покупки в режимі онлайн, та зміна споживчих вимог переформатують супермаркет майбутнього. І це майбутнє швидко наближається.

Підтвердження того, що ми перебуваємо на межі революції супермаркетів, відбулося минулого року, коли гігант електронної комерції Amazon інвестував 13,7 мільярдів доларів США (11,7 мільярдів євро) у придбання мережі супермаркетів Whole Foods Market.

Bjorn Thumas

У свою чергу це прогнозує зміну правил гри у роздрібній торгівлі продуктами харчування. І це реальність, яка наближається не лише для мешканців офісних кварталів Сіетла, де переосмислюється супермаркет: інші спеціалізовані підприємства вже виконують онлайн-замовлення на постачання продуктів, доставляючи безпосередньо до вхідних дверей клієнтів, тому очікується, що ще більше підприємств підуть шляхом представлення подібних послуг.

Традиційні у нашому розумінні супермаркети, побудовані із цегли та цементу, які бачать, що можуть втратити домінування та отримання прибутку у цій революції, зміцнюють власні можливості електронної комерції. Меседж, наданий компанією Amazon усьому ринку продуктів харчування, сигналізує: існуючі мережі роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають використовувати дані CRM для збільшення продажів.

Щоправда, мережа супермаркетів Whole Foods Market має магазини тільки в США та Великій Британії, і сьогоднішні онлайн-інноватори такі, як Instacart, переважно розташовані у США, але перехід до продажу більшої кількості продуктів харчування в Інтернеті швидко пошириться на розвинені країни.

Бізнес-аналітики відзначають, що, хоча гравці в галузі електронної торгівлі роблять зусилля для закріплення позицій у США та Європі, вони стикаються з серйозними проблемами, оскільки існуючий продовольчий ринок є насиченим та низькорозвиненим.

Це означає, що глобальним зростанням електронної комерції продуктами харчування керуватиме Азія, де існує найбільша споживча готовність купувати бакалійну продукцію в Інтернеті разом із швидкою урбанізацією, низькими витратами на оплату праці та відносно несформованим роздрібним ринком.

Щоб навести лише один приклад потенціалу зростання, у Китаї, найбільш густонаселеній країні світу, частка електронної комерції на ринку продуктів нині становить лише 4,2 %. Щоб спрогнозувати це на перспективу, наприклад, у сусідній Японії ця частка становить 7,2%, а в Південній Кореї — 16,6%. Це впевнений індикатор того, що такі підприємства, як китайський багатонаціональний конгломерат Alibaba Group, власник Alibaba.com, будуть авангардом великих змін.

Очікування споживачів зростатимуть

Поширені покупки продуктів харчування в Інтернеті та швидка їхня доставка до дверей клієнтів стануть лише початком цього хороброго нового світу. Комп’ютерні коди та алгоритми також дозволять супермаркетам персоналізувати свої пропозиції для клієнтів, використовуючи дані, зібрані про індивідуальні звички та переваги покупців. Веб-сторінка «Рекомендована для вас», що настільки знайома покупцям продуктів, як книги та електротовари, також може спрямовувати покупців до продуктів, які їм подобаються.

У свою чергу покупці продуктів харчування розвиватимуть більш високі очікування та будуть більш критичні під час купівлі свіжих фруктів та овочів. Більше покупців хотітиме знати, наскільки свіжа продукція і чи готова вона для безпосереднього споживання.

Зростаюча кількість людей у всьому світі з доходами та стилем життя середнього класу стане більш обізнаною у питаннях про безпеку харчових продуктів і більше цікавитиметься, яке походження вони мають і чи пройшли вони перевірку на безпечність.

Обізнані  «гурмани» зможуть навіть перевіряти інформацію про походження та харчову цінність продуктів, а також побачити пропозиції щодо рецептів приготування страв із запропонованих продуктів. Це привабить іще більшу кількості покупців, водночас розумно змушуючи кожного відчувати себе так, ніби їх розглядають індивідуально.

Спеціальний попит, створений за допомогою цих акцентів в Інтернеті, загрожує традиційному харчуванню. Переробні підприємства з точністю мають знати про те, що постачається з поля і що є на складі для задоволення попиту, тому стандарти якості та безпеки мають бути більш високими, ніж будь-коли.

У минулому споживачі, можливо, проігнорували б дефект, або подали б скаргу лише на конкретний магазин, або ж на виробника продуктів харчування, але соціальні мережі змінюють це. Фотографія на кшталт «жаби в пакетику з салатом» може швидко перетворитися на вірусну та глобальну, поширившись на кількість людей, достатню для заподіяння шкоди бренду.

Технологія гарантування якості та безпеки

Такі можливості та загрози означають, що машини, вироблені компанією Tomra, провідним постачальником оптичного обладнання для сортування та очищення продуктів харчування, відіграватимуть все більшу роль у задоволенні сподівань клієнтів та захисту репутації постачальників.

Обладнання для сортування та контролю, яке застосовується починаючи від місця походження продукції до відвантаження до супермаркету або з диспетчерського складу, може гарантувати в режимі он-лайн, що виріб має бажаний розмір і стиглість без пошкодження або дефектів форми. Крім того, обладнання для сортування на різних етапах ланцюга поставок зможе забезпечити необхідну інформацію про розміри, якість та інші якісні показники.

У готовності до цих потреб машини сортування, створені Tomra Group, мають можливість обмінюватися даними для забезпечення найвищих стандартів якості та безпеки. Ці машини також точно налаштовані на збір даних та їх застосування, щоб допомогти переробникам вибирати правильний вхідний матеріал і максимально ефективно підходити до виробництва кінцевого продукту.

Традиційні супермаркети борються проти інтернет-продавців, тому інформація про переваги покупців та їхні звички буде важливою зброєю. Споживчі технології, такі як пристрій, встановлений на кошиках супермаркетів, або додатки для смартфонів спрямовують покупців до проходів та полиць, де вони, швидше за все, роблять покупки. Датчики на полицях магазинів стежитимуть за тим, що клієнти вкладають у свої візки, та отримувати рахунки із їхніх мобільних платіжних систем під час виходу із магазину.

Ці живі дані дозволять супермаркетам більшою мірою покладатися на постачання у правильний час, мінімізуючи вартість та простір зберігання запасів на власному складі. Такі живі дані також допоможуть постачальникам упаковувати та транспортувати продукти більш ефективно.

Супермаркети та спеціалізовані продуктові магазини матимуть можливість зменшити експлуатаційні витрати на місці, стаючи меншими, при цьому більша частина їхніх полиць відводитиметься свіжим продуктам.

Іншою ймовірністю є те, що супермаркети залишаться приблизно такими самими за розмірами, але зміняться в концепції, стаючи місцями для покупки як через кліки на моніторі, так і вибір продуктів вручну. Оскільки роздрібні торговці мають запропонувати споживачам послідовний універсальний досвід, магазини задіють фізичний і цифровий світи. Тут споживачі можуть бачити і відчувати продукти, які вони замовлятимуть в Інтернеті. Крім того, тут також можна буде отримати доступ до інтернет-продуктів за допомогою інтерактивних екранів.

Ці зміни узгоджуються з прогнозами зростанням споживчого попиту на більш здорову, високоякісну продукцію, більший вибір та більшу зручність — це попит, який буде значно збільшуватися, оскільки доходи населення зростають у країнах, що розвиваються, переводячи у глобальному масштабі щороку близько 70 мільйонів людей до класу із середнім рівнем прибутку.

Джерело: www.fruitnet.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів