fbpx
728 x 90

Паризький супермаркет стає самодостатнім з трав’яною фермою всередині

Паризький супермаркет стає самодостатнім з трав’яною фермою всередині

Німецька компанія вирощує набір пряних трав і зеленних культур прямо у супермаркеті

Раніше повідомлялося, що французи віддають перевагу локально вирощеним овочам. Французький супермаркет Метро пішов ще далі і зараз вирощує трави у своєму власному супермаркеті. Нині у цьому паризькому магазині Метро вирощують перо цибулі, базилік, коріандр, м’яту, кріп та петрушку. Продукти пропонують клієнтам готельного бізнесу.

Понад 50 господарств

Трав’яну ферму створила німецька компанія Інфарм (Infarm), яка управляє понад півсотнею ферм у супермаркетах Берліна, кухнях ресторанів і складах. Штаб-квартира Інфарм розташована в німецькій столиці, її заснували у 2013 році Оснат Міхаелі (Osnat Michaeli) та брати Ерез і Гай Галонська (Galonska). Серед інших проектів, компанія інтегрована в магазини Едека (Edeka) і Метро (Metro) — два найбільших продуктових ритейлери Німеччини, де вони вирощують набір трав і зеленних культур.

Паризька ферма досі є найбільшою в супермаркеті. «Багато хто раніше намагався вирішити недоліки в поточному ланцюжку поставок, ми хотіли переробити весь ланцюжок від початку до кінця, — пояснює компанія. «Замість того щоб будувати великі ферми за містом, налаштовуючи їх на певну урожайність,а потім розподіляючи продукцію, ми вирішили, що буде ефективніше виробляти продукт безпосередньо там, де люди живуть і їдять», — пояснює Ерез Галонська, співзасновник та головний виконавчий директор Інфарм у заяві.

Одна ферма площею 2 м2 має потужність до 1200 рослин на місяць. «Вертикальна ферма» площею 80 квадратних метрів щороку вироблятиме приблизно 4 т трав преміум якості, листкових зеленних та мікрозелені, а це означає, що Метро стане повністю самодостатнім у виробництві трав, з власною фермою в магазині.

Кожна ферма є контрольованою екосистемою з чітким дотриманням технології вирощування, що охоплює рівень освітлення, температури, рН та поживних речовин, щоб забезпечити максимально природний смак кожної рослини. Кожна ферма передає інформацію про особливості росту рослин на платформу Інфарм 24/7, що дозволяє їй вивчати, коригувати та оптимізувати параметри вирощування.

Розширення

Цього року Інфарм розпочне роботу в Лондоні, Копенгагені та деяких містах Німеччини і поставила перед собою мету розширити мережу до 1000 таких ферм у Європі. Експансія в США також входить до їх планів, особливо після цьогорічних інвестицій у розмірі 25 млн доларів.

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів