fbpx
728 x 90

Сучасні інновації для розвитку картопляного бізнесу!

Author / Interpretation: by Ihor Chaika / Ігор Чайка

Майстер-клас з вирощування картоплі від фахівців компаній «Сингента» і «Агріко Україна»

«Сучасні інновації для розвитку картопляного бізнесу» — під таким гаслом цьогоріч компанії «Сингента» і «Агріко Україна» організували «Картопляну майстерню» у с. Семиполки на Київщині. Захід відбувався у спекотні сонячні дні липня, коли картоплярі активно боролися за урожай. Коли він уже у сховищах, виробники картоплі мають можливість проаналізувати картопляну кампанію, яка минає, та зробити висновки для наступного сезону, а цей відеоматеріал, сподіваємося, допоможе вам правильно обрати садивний матеріал інноваційних сортів та ефективні засоби захисту.

Окрім виробництва «другого хліба» для власних потреб, Україна є  потенційним постачальником свіжої та переробленої картоплі на продовольчі ринки й інших країн, зокрема, ЄС. Цьогорічна посуха, про яку ресурс ProfiHort Media писав щойно, посилаючись на авторитетне профільне видання Potato Word, вартувала недобору урожаю на рівні 6-7 млн т у п’яти найбільших країнах-виробниках європейського економічного об’єднання.

Тому правильний підбір професійного насіннєвого матеріалу голландських сортів картоплі компанії «Агріко Україна» у поєднанні із застосуванням ефективних засобів захисту картоплі компанії «Сингента», також зареєстрованих в ЄС та інших країнах, дають можливість отримувати якісні, високі та стабільні врожаї, які можуть забезпечувати продовольчі потреби людства по всій планеті без обмежень.

Переглянувши це відео, ви ознайомитеся з лінійкою сортів картоплі «Агріко Украхна» та зможете підібрати сортимент відповідно ваших потреб,  а фахівці компанії «Сингента» навчать, як правильно захистити ваші насадження від комплексу хвороб і шкідників картоплі та отримати найкращі результати.

Під час польового класу «Сингента» Володимир Борисенко продемонстрував на викопаних рослинах дію Юніформ технології як запоруки отримання якісного врожаю. Також було представлено особливості застосування на картоплі новітнього інсектициду Ампліго та фунгіцидний захист картоплі за міжнародними стандартами.

На локації «Агріко Україна» агроном господарства Дмитро Зінченко повідав присутнім про важливість вирощування картоплі промислової для переробки задля диверсифікації ризиків. Після цього учасники заходу з великим захопленням оглянули картопляне поле. До уваги присутніх там було представлено 42 сорти картоплі селекції голландського кооперативу «Агріко» та «Інституту картоплярства НААН України». Серед них добре відомі українським фермерам: ультрарання Рів’єра та смачнючий Пікассо, а також новинки: Арізона, Рудольф, Воларе, Еволюшн та інші. Цікавість викликали українські сорти — Солоха, Хортиця, Ф-17, КЖ з незвичним для пересічних споживачів забарвленням або формою.

Французька компанія «Permentine» представила власний досвід створення доданої вартості продукції, довготривалого її зберігання без втрати якості та способи прибуткової реалізації.

Представники Лабораторії PLT продемонстрували свої можливості у проведенні експрес-аналізів ґрунту та лабораторних аналізів з перевірки пестицидних залишків у плодоовочевій продукції за міжнародними стандартами якості та безпечності.

Про можливості співпраці з агровиробниками розповіли представники компанії Dron UA.

Бажаємо вам, українські картоплярі, наснаги у самовдосконаленні, адже лише так можна досягнути максимального розвитку власного картопляного бізнесу!

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів