fbpx
728 x 90

Аргентинську чорницю транспортують до США повітряним шляхом

Аргентинську чорницю транспортують до США повітряним шляхом

Через підвищений попит оператори ринку не чекають, поки чорниця прибуде до Північної Америки океаном, а транспортують її повітряним шляхом

Україна, звичайно, через сезонність не може конкурувати з Аргентиною та Перу у постачанні ягід чорниці на ринки Північної Америки, проте їхній досвід організованості та оперативності реагування на попит можуть стати українським виробникам у пригоді задля організації експорту на інші світові ринки.

Південноамериканський чорничний сезон розпочався  по-різному для різних регіонів вирощування. Хоча Аргентина розпочала чорничний сезон повільно, Перу користується хорошими умовами та надійними послугами транспортування. Аргентина піддалася впливу холодної та сирої погоди, яка відклала морські перевезення до США. Постачальники нині користуються авіаперевезеннями аргентинської чорниці до Північної Америки, доки більш значні обсяги почнуть прибувати кораблями.

«Повітряні постачання з Аргентини почалися до того, як чорниця прибуде морським шляхом до американського узбережжя, — каже Еван Пенс (Evan Pence) з компанії Dole Berry. — Початок сезону спостерігається з досить поганою погодою – дощем та градом, що призводить до повільного початку. Через цю погоду океанські відвантаження були затримані. Тому чорниця нині потрапляє повітрям до JFK (John F. Kennedy International Airport), потім її транспортують у Вілмінгтон для упакування та подальшого розповсюдження».

У Перу немає таких проблем, і Пенс підтвердив, що постачання кораблями вже надійшли. «Перу має гарну, стійку погоду, і ягоди прибувають у Філадельфію та Лонг-Біч», — каже він.


Ринок досить потужний

З повільним початком сезону в Аргентині у поєднанні з тим, що внутрішній сезон США закінчився раніше через спекотну погоду, аніж зазвичай, постачання було напруженим і ціни були високими. Виробників в Аргентині, які мають вільні партії ягід на руках, заохочують доставляти їх до того, як починуть надходити значні обсяги.

«Цьогоріч чорничний ринок в США був фантастичним, —  каже Пенс.  — Він був навіть набагато кращим, аніж очікувалося, і ціни були дуже високими. Ми маємо побачити збільшення обсягів на 42-й тиждень, тому ми заохочуємо аргентинських виробників доставляти, поки ринок є потужним».

Додаткову продукцію поглинають тихоокеанські ринки

Цього року виробництво чорниці в Південній Америці збільшиться. Це хороша новина для споживачів, і ринок не має бути надто занепокоєний про це через підвищення попиту з країн Тихоокеанського регіону, допомагаючи поглинути цей додатковий обсяг.

«У поточному році очікується, що виробництво в Південній Америці збільшиться, але країни регіону також знайшли нові ринки, особливо в Азії, — пояснює Пенс. — Країни Тихого океану, такі як Китай, поглинають значну частину нового виробництва, що полегшує ринок Північної Америки. Це означає, що США не доведеться брати на себе тягар збільшення пропозиції та можливого переповнення ринку».

«Щороку ми спостерігаємо феноменальний ріст у категорії чорниці, — продовжує він. — Крім того, ми стаємо все кращими з кожним роком, поліпшуючи доступність та ароматичні профілі, забезпечуючи більшу узгодженість замовників з якістю продукту».

Ягоди на виставці PMA Fresh Summit

Компанія Dole Berry буде представлена на PMA Fresh Summit (19-20 жовтня, Онтаріо. Флоріда, США) і заохочує відвідувати їхній стенд. Пенс каже, що вони матимуть свій діапазон ягід на дисплеї та зможуть обговорити різні ягідні програми, які вони пропонують. «Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з усіма на PMA, — каже він. — Ми заохочуємо відвідувачів прийти на стенд № 2943 і поговоримо про наші ягоди».

Для більшої інформації:

Even Pence
Dole Berry Company
Tel: +1 (831) 241-1676
evan.pence@dole.com
www.dole.com

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів