fbpx
728 x 90

Очікується рік яблуневих тарифних боїв

Очікується рік яблуневих тарифних боїв

Прогноз Паскаля Корбеля (Pascal Corbel) із Cardell Export (Франція) щодо майбутнього яблучного сезону, який він надав проекту freshplaza.com

Почався збір урожай яблук у Франції. За словами Паскаля Корбеля з Cardell Export із Франції, це буде рік тарифних боїв на ринку яблук. «Врожай європейських яблук ніколи не досягав такого високого рівня, ми сподіваємося зберегти правильний рівень цін, що забезпечить виробництво яблук прибутковим», — каже він.

Звичайні сорти

«Особливо ми матимемо жорсткий сезон конкуренції для звичайних сортів, таких як Granny, Golden, Royal Gala, Red та Braeburn. Це ті сорти, які продають на великому експорті та з якими ми конкуруємо з усіма», — пояснює він.

У минулому сезоні європейський врожай надзвичайно малий. «Ціни були високими, і всі були щасливі, окрім тих, кому не вистачало товару. У Франції дефіцит становив лише 10 відсотків, і у нас склався дуже хороший сезон. Цього року інші європейські країни намагатимуться реанімуватися, і між країнами станеться великий ціновий бій».

Польща та Італія

«Насамперед, Італія та Польща хвилюють нас. Польща очікує великий урожай яблук аніж будь-коли раніше, це матиме вплив на ціни, адже Росія все ще закрита для експорту до кінця 2019 року. Оскільки Росія була великим ринком для Польщі, поляки пропонують свої плоди скрізь, навіть якщо вони не відповідають запитуваним сортам та якості, й існує значна різниця в ціні, яка нам дуже заважає. Італія повертається до звичайного врожаю, що також призведе до боротьби з цінами, тому доведеться знижувати наші ціни, щоб продовжувати конкурувати».

Інша проблема — німецький ринок. «За загальними сортами німецький ринок буде закритий для нас: німці очікують отримати досить великий урожай, і надаватимуть перевагу власній продукції».

На відміну від цього, конкуренція зі Сполученими Штатами та Китаєм не буде надто неприємною, за умови, що долар США стає сильнішим щодо євро. «Сполучені Штати мають нормальний врожай, а китайці мали трохи морозів, завдяки чому вони також не матимуть великого урожаю».

1,5 мільйонів тонн

Очікується, що врожай яблук у Франції досягне 1,5 млн тонн. «У Франції ми очікуємо на звичайний врожай щодо обсягів. Що ж до якості, то поточна кампанія також виглядає добре. Якість відповідна, але рівень цін падатиме».

За детальною інформацією звертатися:

Cardell Export: AGROPARC, 85 Rue Lawrence DURRELL, BP 91538 – 84916 AVIGNON, cedex 9 – France

Tél : +33 (0)4 32 73 43 43; Fax : +33 (0)4 32 73 43 44

pascal@cardell.fr; www.cardell.fr

Джерело: freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів