fbpx
728 x 90

Моніторинг та аналіз цін на цибулю, капусту та моркву

Моніторинг та аналіз цін на цибулю, капусту та моркву

Від проекту FreshBot, станом на 10 серпня 2018 року

Цибуля

Напередодні масового врожаю спека вносить свої корективи в ціни. Тиждень минув під акомпанемент підняття цін, 15-18% набрала цибуля  залежно від регіону. Отже, в роздріб ціни по Україні в середньому були на позначці 10,5 грн/кг, а на гурт —  від 6 грн/кг до 7-8 грн/кг, лише Херсонщина з поля пропонувала від 4 до 5 грн/кг.

От куди треба дивитися експортерам та виробникам — так це Велика Британія та Німеччина, де посуха вбила велику частку всього врожаю… Майже всі б’ють на сполох, та прогнозують ціну вдвічі більшу минулорічної.

А нижче на графіку рекордсмен минулого тижня на ціну цибулі  — Австралія, де ціна за кілограм сягнула 2,5 доларів.

Капуста

Минулий тиждень ціни на капусту білоголову падали та втратили близько 20%. Залежно від регіону з поля можна було купувати від 3 до 4,2 грн/кг, на гуртових ринках ціни були в межах від 4 до 5,25 грн/кг, а ось в роздріб можна було купити капусту в середньому по 6 грн/кг.

Нижче наведено графік зміни ціни по Україні за минулий тиждень:

Непередбачувана спека в Європі вплинула на майбутні врожаї капусти, про що вже багато разів заявляли галузеві кооперативи. Зберігши врожай до січня, експортерам та виробникам можна розраховувати на привабливі ціни в ЄС.

Морква

Дуже цікава картина спостерігається із цінами на моркву цього сезону, великий попит та обмежена пропозиція дозволяють виробникам та постачальникам тримати досить великі ціни. Але й за вельми високих цін на ринках спостерігають провали з постачанням товару.

Цього тижня гуртові партії моркви коштували від 12 до 14 грн/кг, у роздріб покупці платили до 19 грн/кг, а в деяких регіонах навіть до 22-24 грн/кг. Тенденцій до падіння на найближчі кілька тижнів не спостерігається.

Продовжуємо слідкувати за цінами разом із FreshBot

1 comment
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

Останні новини

Найбільш коментарів