fbpx
728 x 90

Французькі, іспанські та італійські персики подорожчали

Французькі, іспанські та італійські персики подорожчали

Єврокомісія презентувала інформаційну панель з аналізом ринку персика та нектарина у ЄС

У матеріалі наведено аналіз обсягів виробництва та споживання; особливості ціноутворення та торгівельний баланс персиків та нектаринів за останні 5-10 років у розрізі країн – провідних виробників цієї продукції у ЄС


Згідно з останньою інформаційною панеллю (Dashboard), виданою Європейською комісією, ціни на французькі персики значно вищі, ніж у минулому році. На 30-му тижні ціна була навіть на 32 % вищою, ніж у середньому за п’ять років і становила €1,71 за 100 кг. Ціна за центнер персиків на 30-му тижні була значно вищою також в Іспанії € 78 (+ 12%) та Італії € 75 (+ 26%). Тільки в Греції ціни на персик були у цей час нижчими € 71 за 100 кг свіжих плодів (-13%). У середньому ж по ЄС ціна за 100 кг цього продукту становила € 99, що на 19% вище ніж за попередні 5 років.


Світове споживання нектаринів і персиків переважно зосереджено в Китаї (69%), за ним слідує ЄС (17%) і США (3%). Після російського бойкоту експорт європейських нектаринів та персиків до Росії знизився до нуля. Минулого року Білорусь перетворилася на найбільшого покупця європейських персиків та нектаринів (серед країн, що не входять до ЄС). Обсяги постачання (100 тис. тонн) персиків та нектаринів виробництва ЄС до Білорусі становили близько 38% від загального експорту (263 тис. тонн).

Натисніть, щоб прочитати звіт повністю 

Джерело: www.freshplaza.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів