fbpx
728 x 90

Ексклюзивні томати від «Кітано Сідз» — можливість більшого заробітку!

«Черрі» та коктейльні томати — це культури заробітку, вони дорожчі за класичні томати

Кам’янка-Дніпровська — регіон на лівому березі Дніпра,  унікальні умови якого «а-ля іспанська Альмерія», і як кажуть «сам Бог велів», дозволяють отримувати ранню продукцію овочівництва.

Плівкові теплиці, які покривають майже всю вільну від помешкань і господарських будівель площу, де наполегливо трудяться славетні нащадки Скіфів і Запорожців, дозволяють отримувати ранні томати, огірки, капусту, баклажани, кабачки, суницю, які потім транспортують до споживачів у різні куточки України та за її межі.

Тут навіть діти можуть навчити університетського професора чи зарубіжного експерта, як правильно отримати якісну ранню та зовсім пізню продукцію, яка коштує більше звичайної, як рослини обігріти в зимово-весняний час, підживити, сформувати, захистити… Який гібрид найбільш популярний на ринку, яка плівка та крапельна стрічка найбільш надійні, який бактеріальний препарат може нейтралізувати високу засоленість ґрунту —  адже це суто сімейний бізнес і знання, досвід та секрети вже десятиліттями передаються з покоління в покоління.

Загалом тут представлено всю іноземну овочеву селекцію — насіння доставляють сюди з різних країн та материків. Селекційній компанії із якимось новим продуктом не так легко зайняти свою нішу на цьому досить тісному ринку насіння тепличних овочевих культур, якщо ти, звичайно, не запропонуєш щось нове, альтернативне, у чому трудівники-тепличники могли б побачити потенціал для диверсифікації виробництва або ж заміни аналогів та можливості додаткового заробітку. Але це під силу компанії «Кітано Сідз», яка завдяки своїм ексклюзивним гібридам овочевих культур та неухильному слідуванню девізу «Нові технології для кращого результату!» завойовує серця та увагу місцевих тепличників. У цьому команда ProfiHort переконалася, відвідавши Тепличний Практикум компанії «Кітано Сідз» на тему «Томати захищеного ґрунту: новинки від КІТАНО», що відбувся 2 червня 2018 р. і зібрав понад 200 учасників.

Як  рожеві, так і жовті томати  раніше в Україні вважали неперспективними, а сьогодні вони є основними комерційними позиціями. На семінарі було представлено ексклюзивні гібриди (коктейльні, «черрі», жовті та рожеві, круглі та сливоподібні, сині та чорні), вирощування яких у найближчій перспективі має усі підстави бути вигідним. У день проведення семінару ціна коктейльних томатів на місцевому оптовому ринку становила 70 грн/кг, водночас червоні середньоплідні та «біфи» коштували 23-25 грн, а рожеві – 27-29 грн/кг.

На Практикумі було представлено  нові різнокольорові гібриди томата, випробування яких показало, що вони придатні для вирощування в плівкових теплицях на території України та зокрема Кам’янка-Дніпровського району, і мають неабиякий споживчий попит, а також гібриди томата «черрі», коктейльного, середньоплідного та «біфа», насіння яких буде доступне  для культивування у наступному сезоні.

Сергій Миколайович  фахівець-тепличник, у господарстві якого проходять виробничі випробування гібридів томата, щиро показав плоди своєї праці, які ви можете побачити у доданому фото- та відеорепортажі, і розповів про технологічні особливості їх вирощування, зокрема живлення, захист, формування, запилення…

За словами Сергія Миколайовича, майже всі гібриди томата «Кітано Сідз», які він вирощує у своїх теплицях, стійкі до захворювань та мають добре розвинуту кореневу систему, яка забезпечує розвиток рослин і стабільний урожай навіть за несприятливих умов вирощування. Ці томати мають потужні  рослини, невибагливі у догляді і водночас урожайні.

Гібриди червоного KS 4559 F1 і жовтого KS 4374 F1 томата «черрі» добре плодоносять як у першому, так і в другому оборотах. На ринку вони мають неабиякий попит. Переваги вирощування «черрі»-томата в тому, що він не потребує особливого формування китиць і запилення, невибагливий. За меншої фізичної праці, необхідної на збір та транспортування, можна отримати той самий, або навіть вищий дохід порівняно із вирощуванням звичайних середньоплідних томатів та «біфів». Це дуже цікавий продукт для місцевого ринку.

Чорний томат KS 3900 F1  у другому обороті сформував масу плодів до 200 г, (за заявленої середньої  маси 100-130 грамів). Дозрівання відбувається рівномірно, можна збирати і реалізовувати плоди разом із китицями, гібрид стійкий до розтріскування. Незвичний колір плодів добре приваблює покупців і додає кольоровий акцент овочевим стравам і салатам.

На думку Сергія Миколайовича,  існуючий ринок томатів необхідно ділити і розвантажувати за рахунок пропозиції інших типів томата, окрім стандартних рожевого та червоного, він потребує «черрі», коктейльні та сливоподібні, різного забарвлення та форми, тоді усі виробники зможуть заробляти та уникати жорсткої конкуренції. Минулої осені ціна на «черрі»-томат була від 40 до 100 грн залежно від забарвлення, форми плодів та довжини китиці.

Тетяна Ковач, менеджер компанії «Кітано Сідз» в Україні, головний організатор заходу, коментуючи мету його проведення, пояснила: «Фермери шукають нові напрями, цікаві ринкові ніші, які б вирізняли їх продукцію серед широкої маси інших продуктів і приносили прибуток. «Черрі» та коктейльні томати — це, в першу чергу, прибуткові культури. Це культури заробітку, вони дорожчі за класичні томати. Тому відповідно і вимоги до нас ростуть як до виробників-постачальників насіння, щоб ми пропонували нові і  перспективні гібриди, тобто прибуткові, які ми сьогодні і демонструємо.  Важливими стають колір і форма плодів. Як інноваційна компанія, ми пропонуємо українському ринку багато новинок:  жовта сливка KS 1430 F1, «черрі»-томат KS 4559 F1, насіння яких  вже  доступне фермерам для придбання. Також унікальний чорний томат KS 3900 F1, який можна збирати як китицями, так і окремо, із масою плоду від 130-135 г до 200 г.  І, нарешті, ще  одна ексклюзивна новинка – жовта сливка «черрі» KS 4374 F1, яка також займає свій сегмент  ринку».

Томати захищеного ґрунту: новинки від КІТАНО

Ранній індетермінантний солодкий томат «черрі» KS 4559 F1 має плоди темно-червоного забарвлення з привабливими однорідними китицями та гарними смаковими якостями. Це енергійна рослина,  стійка до основних захворювань томата.  Маса плоду в середньому 25 грамів. Стійкість до розтріскування, округла форма плоду, стресостійкість. Добре підходить  для вирощування в плівкових теплицях.

Ранній томат «черрі» KS 4374 F1 має плоди привабливого насиченого жовтого кольору,  стійкий до розтріскування,  високий вміст сухих речовин, на китиці формується до 15-18 плодів овальної форми з гарним солодким смаком . Маса плоду до 30 грамів. Добре підходить  для вирощування в плівкових теплицях».

Також ми відвідали ще одну теплицю, де були представлені рожеві, червоні, жовті томати селекції «Кітано Сідз», зокрема червоні KS 301 F1 , жовті KS 10 F1,  рожеві KS 38 F1.

Ранній індетермінантний червоний томат KS 301 F1 вирізняється короткими міжвузлями і високою урожайністю. Округлі, тверді плоди з блиском насиченого червоного кольору сягають ваги 180-200 грамів. Плоди стійкі до розтріскування, транспортабельні, добре адаптуються до спеки. Призначений для вирощування у першому і другому обороті у плівкових теплицях.

Ранній індетермінантний жовтий томат  KS 10 F1 дуже потужний і високопродуктивний. Округло-плескаті щільні плоди золотисто-жовтого привабливого кольору сягають ваги 250-300 грамів. Особливо слід відзначити багатий смак цього томата. Гібрид довго плодоносить, стійкий до стресів і відмінно підходить для транспортування завдяки своїй твердій структурі. Дуже привабливий товарний вигляд! Продається дорожче за червоний та рожевий томат. Єдиний на ринку!

Ранній індетермінантний великоплідний рожевий томат KS 38 F1 привертає увагу своїми гарними округло-плескатими плодами насиченого рожевого кольору, вага яких сягає 330-350 грамів. Це томат з високими смаковими якостями, цукровий на розломі. Добре зав’язує плоди за стресових умов. Дуже товарний і якісний, відмінно транспортується. Протистоїть спеці, не розтріскується за надмірного поливу, стійкий до захворювань томата. Цей гібрид вартий вашої пильної уваги.

Загалом, відвідини заходу «Кітано Сідз» не залишили когось байдужим, адже кожен побачив та відкрив для себе щось нове. Усіх зацікавили нові перспективні різнокольорові гібриди різних форм та розмірів. Багато було охочих придбати їх насіння безпосередньо на  Практикумі. Інші отримали можливість проконсультуватися у висококласних фахівців щодо технологічних моментів вирощування культури томата, що як результат дасть можливість усім отримати додатковий прибуток, адже це основна ціль будь-якого бізнесу!

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів