fbpx
728 x 90

Восьма міжнародна конференція «Яблучний бізнес України-2018»

Восьма міжнародна конференція «Яблучний бізнес України-2018»

16-17 серпня 2018 р. у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області (готель «Клеопатра») пройде найвизначніша садівнича подія року

Проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти» оголошує старт реєстрації учасників восьмої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України-2018», яка цього року проходитиме у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької обл. За традицією подію організовано у дводенному форматі: конференційні сесії 16 серпня у конференц-залі готелю «Клеопатра» та практичний бізнес-тур 17 серпня, учасників якого прийме один із ключових гравців на українському ринку яблук — група компаній Vitagro.

Яблучний сектор країни поступово відходить від геополітичних змін глобальних ринкових умов, які сколихнули його в 2014-2015 рр., розвиваючись як у внутрішньому, так і в експортному напрямах. Українські виробники продовжують витісняти польських конкурентів із вітчизняного ринку, що призвело до рекордно низьких обсягів імпорту яблук до України у 2017 р.

Що стосується експорту, то за останні три роки його обсяг у натуральному вираженні виріс практично в п’ять разів, а у грошовому — більш ніж у шість. Більш того, Україні в 2015-2017 рр. вдалося значно розширити географію поставок, включивши до списку імпортерів такі країни, як Лівія, Ірак, Індонезія, Швеція, Велика Британія, ОАЕ, Хорватія, Ефіопія, Нідерланди, Саудівська Аравія, Норвегія та інші.

Тим не менш, Україна досі залишається незначним гравцем на світовому ринку яблук, займаючи частку лише в 0,09% від глобального експорту цих фруктів у грошовому вираженні. Маючи чи не ідеальні умови для виробництва якісних яблук, Україна, на жаль, програє конкуренцію на світовому ринку постачальникам із країн з менш сприятливими умовами. Більш того, країни, які спочатку розглядалися чи не основними новими ринками збуту після введення ембарго в РФ, а це Середня Азія і держави Кавказького регіону, самі активно розвивають своє виробництво, поступово нарощуючи вже власний експортний потенціал.

Фактично сьогодні Україна може або, пришвидшивши темпи розвитку і об’єднавши зусилля усіх учасників галузі, встигнути посісти гідне місце на глобальному ринку яблук, або на довгий час залишитися на його задвірках. Саме ці перспективи і пропонуємо обговорити під час дводенної конференції у рамках чотирьох ключових питань:

  1. Які тенденції пануватимуть на ринку України і у світі в сезоні-2018/19?:

a) ексклюзивний прогноз виробництва, цін, обсягів міжнародної торгівлі яблук в Україні, який щороку готують аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти»;

б) ситуація на яблучному ринку ЄС і в світі: прогноз виробництва яблук та обсяги переробки, пропозиція продукції експортної якості і основні напрями поставок (за результатами PrognosFruit 2018);

в) ринок яблучного концентрату в Україні та світі.

  1. Які технології слід використовувати, щоб отримати продукцію гідної якості?

Основні складові успішного інтенсивного саду: підбір саджанців, догляд за насадженнями, захист від шкідників та погодних форс-мажорів, механізація садівничих процесів, оптимальне вирішення проблем з робочою силою.

  1. Як із вирощеної сировини отримати товар, готовий до споживання кінцевими споживачами?

Повний цикл доробки та упаковки продукції, який дозволяє запропонувати вітчизняному та закордонному споживачеві саме той товар, якого він прагне.

  1. Як побудувати взаємовигідні відносини з різними категоріями покупців яблук?

Успішна співпраця з українськими супермаркетами, вихід на ринок з брендованою продукцією, співпраця з переробниками і гуртовиками, прямі поставки на експорт та відкриття нових ринків збуту.

Загалом у конференції візьмуть участь понад 200 делегатів-професіоналів бізнесу з 8-10 країн світу — виробники яблук (більше 50%), переробні підприємства, представники гуртової та роздрібної торгівлі, постачальники ЗЗР, МТР та устатковання, а також інвестиційні і фінансові організації тощо.

Організаційні моменти конференції:

– виробникам яблук пропонуються спеціальні умови участі;

– пільговий реєстраційний внесок актуальний під час реєстрації до 6 липня;

– додаткова знижка на участь у події другого, третього і подальших учасників від однієї компанії;

– спеціальна знижка для передплатників пакетів послуг проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти»;

заявки на участь прийматимуться до 10 серпня включно.

 Усі питання щодо участі у конференції можна зясувати, звернувшись до організаторів заходу:

+38 096 5836323 – Євген Кузін, fruit.intl@fruit-inform.com

+380 96 4337857 – Олександра Манько, fruit.marketing@fruit-inform.com

+380 562 320595

Джерело: fruit-inform.com
Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів