fbpx
728 x 90

Нові французькі хіти салату

Нові французькі хіти салату

Gautier Seeds зібрала професіоналів з вирощування салату у закритому ґрунті

У четвер (29 березня 2018 р.) фахівці галузі зустрілися на Дні відкритих дверей, що проходив у штаб-квартирі компанії Готьє (Gautier) в муніципалітеті Ейраг (Eyragues), Франція. Подія складалася з двох частин: огляд дослідних  ділянок, після чого мала місце  технічна конференція, присвячена біоагресорам.

Робота розпочалася з огляду теплиць на території компанії Готьє Сідз (Gautier Seeds), де відвідувачі змогли побачити рекомендовані сорти для сезону 2018/2019. Інновації в лінійці Готьє охоплюють усі категорії вирощування та забезпечують стійкість до бремії (Bremia lactucae) — збудника несправжньої борошнистої роси салату, що є важливим критерієм системи захисту. Серед цих новинок інтерес відвідувачів викликали чотири нові сорти головчастого салату:

fs_19_04-03

A1215 — сорт з відмінним об’ємом, добре підходить для ранньої та пізньої продукції.

A1241 і A1245 — два взаємодоповнюючих сорти, призначені для свіжого ринку і переробної промисловості, у флагманській категорії восени і навесні. Для зимового періоду A1234 — це презентабельний сорт з напівзакритою головкою для свіжого ринку.

fs_19_04-04

Gautier Seeds також виводить на ринок новий світло-зелений сорт батавії H1265 з відмінною базовою якістю для осіннього та весняного сезону. G1246 — новий сорт, який виглядає досить перспективним, завдяки гарному інтенсивному та рівномірному червоному кольору.

Захід продовжився технічною конференцією на тему біоагресорів, що є однією з головних проблем для виробників салатів у Франції.

Жустина Гарнодьє (Justine Garnodier) з CTIFL (Технічний міжпрофесійний центр з проблем фруктів та овочів) звернула увагу на фузаріум (Fusarium), його зростаючу загрозу, особливо в районах Лазурного узбережжя (Côte d’Azur) і Рона-Альпи (Rhône Alpes). Вона підвищила рівень поінформованості виробників про необхідність зворотного зв’язку з метою подальшого контролю розвитку хвороби. Потім Клер Гойлон (Claire Goillon) з APREL (Провансальська асоціація досліджень та експериментів у галузі овочівництва) проінформувала про роботи, що проводяться із вдосконалення системи захисту салатів в рамках таких проектів, як LILLA, LactuMEL, GEDUBAT та GEDUNEM, що стосуються скорочення витрат та управління кореневими нематодами. Врешті-решт, метою є прагнення до збалансованої та стабільної екосистеми.

fs_19_04-02

Інформацію у виступах, присвячену біоагресорам та експертизі, яку надали CTIFL та APREL, високо оцінили учасники.

Цей День відкритих дверей залишиться в пам’яті учасників як основна  подія для закриття внутрішнього сезону салату. Він відображає бажання Gautier Seeds завжди бути на передньому краї інновацій, щоб праця насіннєвої компанії була корисною для всіх.

Для отримання додаткової інформації: Gautier Seeds
www.gautiersemences.com

Джерело: hortidaily.com

 

Profihort
ADMINISTRATOR
PROFILE

Радимо також прочитати

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Останні новини

Найбільш коментарів